• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Noah Welch har skrivit på

3 maj 2012 11:45

Noah Welch är det senaste tillskottet i Växjö Lakers-truppen och nu är backsidan komplett.


Amerikanske backbjässen Noah Welch (193 cm och 100 kg) spelade den gångna säsongen i HV71 där han svarade för fyra mål och tio poäng på 51 matcher.

Tidigare har 29-åringen bland annat studerat och spelat vid Harvard University, gjort drygt 200 matcher i AHL samt spelat 75 NHL-matcher med Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, Tampa Bay Lightning och Atlanta Trashers.

Kontraktet med Växjö Lakers är skrivet på ett år.

– Det är en mycket stabil back och den typen av back som passar in bra i det sätt som vi vill spela försvarsspel på. Han kan användas på många platser och i flera syften. Vi ville också addera lite tuffhet till backbesättningen, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Han är skridskoskicklig för sin storlek och en väldigt smart spelare och människa, vilket gjort att han klarat omställningen till Europa bra. Vi upplevde honom som en av seriens jobbigaste backar att möta den gångna säsongen: han var fysisk, han var på plats och gjorde få misstag. Han var hela tiden en faktor på isen.

Noah Welch är också en stark karaktär vid sidan av isen.

– Utanför isen är han en fantastiskt bra karaktär och han är en kille som har varit lagkapten tidigare. Han har alltid varit uppskattad i alla lag han spelat i och man får jobba hårt, om det ens är möjligt, för att hitta någon som säger något negativt om honom.

I och med Noah Welch intåg i laget är Växjö Lakers backbesättning klar. Totalt åtta backar finns under kontrakt.

– Jag är mycket nöjd med backsidan, säger Henrik Evertsson.

Vad är skillnaden mellan backbesättningen ifjol och nu?
- Jag tycker att backsidan var bra ifjol också, men vi hade några fler som inte spelat i elitserien innan och vi hade en spänd förväntan över hur de skulle klara detta. Nu har vi Niclas (Lundgren) och viss mån Tim (Heed), men resterande vet vi håller i elitserien eftersom de spelat där innan. Vi har en solid backsida som har som huvudsyfte att försvara. Kan de bidra offensivt är det bra, men det är inte främst därför vi har backar. Sedan tycker vi att det finns en bra uppsida hos många av våra killar. Det är bra karaktärer, det finns lite av varje egenskapsmässigt och alla är rörliga. Vi har ingen back där vi tycker att skridskoåkningen är en svaghet.

-> Följ lagbygget 12/13