Ännu en seger i SAAB Arena
Publicerad: 2019-02-28
Ikväll väntade en tuff bortamatch mot ett desperat Linköping men Växjö Lakers gör ännu en riktigt bra match och tar med sig tre poäng hem till Småland.

Förväntan inför nedsläpp var nog att vi skulle få se en anstormning ifrån hemmalaget LHC och att gästande Växjö Lakers skulle få jobba hårt inledningsvis för att hålla tätt. Men det blev inte alls så. Istället är det gästerna som driver matchen och äger mest puck, och man skapar även de bästa chanserna.

Efter 8.41 blir det extra jobbigt för LHC när Chad Billins får vila sig två minuter för en tripping på Filip Cederqvist. Lakers är väl inte riktigt påkopplade i PP spelet, och har svårigheter inledningsvis med ingångarna. Det blir bättre i andra hälften av PP:t, dock ingen utdelning.

Men Lakers fortsätter att mala på och bäst så här långt är junior enheten med Röndbjerg, Cederqvist och Holmberg som sätter hemmalaget under konstant press. Och till slut ger det resultat när Cederqist liggande hittar Röndbjerg framför mål som trycker in pucken bakom Jonas Gustavsson och vi har Lakers i ledning. Målet kommer efter 13.16.

Och det är junisarna som så här långt in i aftonen visar vägen och bara knappa fyra minuter senare ska Högberg hitta Cederqvists klubba framför mål som styr in 2-0 efter 17.06. Lakers spelar väldigt kontrollerat med pucken och Linköping har det jobbigt. I slutet åker däremot Daniel Rahimi ut för en slashing och LHC kommer få börja den tredje perioden i PP i 1.25. Skotten i den första perioden går till gästerna med 8-12.

Den andra peridoen startar som sagt i numerärt underläge för gästerna. Och man gör det bra 3/4-delar av boxplayspelet och hemmalaget har svårt att få till nått kontrollerat. Men reduceringen kommer ändå, när Linköping ännu en gång blivit tvungna att vända om i egen zon. Då hittar Lucas Bengtsson en lucka mellan Lakers backar där Broc Little trycker sig fram och kommer ren med Fasth. Och här gör den lilla amerikanen en läcker kort dragning och lägger den mellan benen. Tid: 1.06.

Tyvärr fortsätter gästerna att ta utvisningar när först Liam Reddox åker för en slashing, en utvisning som man dock klarar. Men fem minuter senare åker Joel Persson lite märkligt ut för en interference som han inte alls gillade. Även i detta boxplay spelar Lakers bra och hemmalaget har svårt. Då tar istället Derek Roy tag i pucken, åker slalom i Lakers zon och sätter ett distinkt dragskott i Viktor Fasths högra kryss. Kvitterat också alltså efter 11.07.

Men Lakers visar karraktär och efter en snabb vändning från egen zon hittar Persson fram till Veersteg i mittzon som får med sig Shinnimin i en två mot etta. Snabb flippass till Brendan som trycker till direkt och Lakers är åter i ledningen efter 12.47.

Lakers har fler chanser att utöka, där bl.a Jonas Gustavsson fick sträcka ut ordentligt när Fröberg kom fri. Men gästerna går ändå till andra periodvilan i ledning med ett mål. Skotten i den andra slutar 8-8.

Den första halvan av den tredje perioden blir en tid av mer eller mindre ställningskrig. Efter 7.30 får lakers en jättechans när Kristoffer Gunnarsson får två minuter för en crosschecking på Liam Reddox. Men det är inte alls Lakers kväll när det gäller PP. Det går för sakta och det är lite för stillastående.

När vi sen går in i den sista halvan av tredje perioden så börjar LHC att få mer tid i anfallszon och en del hetare chanser. Men gästernas försvarsspel är riktigt bra och solit över hela banan. Och när klockan landar på 17.07 så blir det aningen tuffare för hemmalaget när Eddie Larsson tar en checking from behind på Filip Cederqvist och döms ut 2+10 min.

Under dessa två minuter försöker man först och främst att tänka på säkerheten, därav blir det inte mycket av PP spel. LHC får ca 40 sekunder på sig för att få till en kvittering, och man plockar ganska snabbt ut Jonas Gustavsson. Men gästerna fortsätter att stänga banan och Nichlas Hardt plockar upp en puck ner i offensiv zon, lägger en läcker passning bakom ryggen upp till Reddox som i sin tur hittar en diagonal till Josefsson som bara kan raka in segerpucken i tom bur.

En bra bortamatch av Lakers som tar tre nya viktiga poäng i slutracet mot slutspel. Nästa match på lördag borta mot Örebro.

Nästa hemmamatch på tisdag då Rögle kommer på besök. Glöm inte att säkra din plats.