Tar nya tag mot Luleå
Publicerad: 2011-09-14

Växjö Lakers förlorade premiären mot Frölunda men tar nya tag borta mot Luleå och Janne Karlsson hoppas att laget ska orka skapa mer offensivt i den matchen.

Växjö Lakers gjorde en defensivt solid match mot Frölunda, men orkade inte störa motståndarna offensivt. Till slut vann göteborgarna elitseriepremiären med 2-0 sedan det andra målet kommit i tom bur.

– Vi är med i försvaret mot Frölunda men har inte kraften att anfalla när vi får lägen. Man känner att vi hade behövt vara lite vassare där. Frölunda har ju spelat European Trophy och hade en vana vid tävlingsmatcher som vi inte hade. Det var mycket som var bra mot Frölunda, vi var solida defensivt inte minst, analyserar Janne Karlsson dagen efter matchen.

– Vi får inte glömma att Frölunda varit ett fantastiskt hemmalag, kanske inte de senaste säsongerna men de verkar vilja komma tillbaka dit. De pumpade på hela tiden. Vi behöver inte skämmas över vår insats, vi gjorde vad vi kunde men räckte inte riktigt till.

Någon lång vila blir det inte för Växjö Lakers denna intensiva första vecka i Elitserien. Laget tränade under onsdagsförmiddagen och under torsdagen väntar en ny bortamatch – den längsta i serien – då man besöker Luleå.

– Det är ingen lätt match. Jag höll på att säga att det nästan är tuffare än mot Frölunda, säger Janne Karlsson.

Du har mött Jonas Rönnqvist många gånger när han var tränare i Almtuna och det sägs att du dyrkat upp hans spelsystem…?
– Dyrkat upp och dyrkat upp… jag vet inte. De har ju ändrat en del och Jonas har bättre spelare att arbeta med. De kommer att vara jobbiga att möta. Till syvende och sist handlar det om spelarnas förmåga att våga, och det ska vi försöka göra mot Luleå. Vi måste komma in i elitserietänket.

En av nycklarna mot Luleå blir att hålla sig från utvisningsbåset vilket Växjö Lakers inte lyckades med mot Frölunda.

– Vi spelade oerhört mycket i box play och vi kom i otakt där vissa spelare fick spela väldigt mycket. Vi kan inte gnälla för det var vi själva som satte oss i situationen, men vi lärde oss att vi måste hålla oss på banan och det ska vi göra mot Luleå.  

Handlade utvisningarna om att ni var efter eller handlar det om en anpassning till Elitserien?
– Det är både och tror jag.

Växjö Lakers matchtrupp tas ut under torsdagen.

Matchen mot Luleå börjar klockan 19.00 och sänds i Canal+ Extra 1.

Redaktör Jonas Gustavsson