J18: Förlust på bortais
Publicerad: 2018-11-27
J18
Under söndagen föll Växjö borta mot Troja/Ljungby med 2-5 efter att hemmalaget svarat för tre mål i den tredje perioden.

I söndags bjöds det på derbyhockey i Ljungby när Växjö var på besök. Efter två perioder var ställningen 2-2, men under slutakten gasade hemmalaget på och vann perioden med 3-0 och matchen med klara 5-2.

Felix Franzén gav Växjö en smakstart då han prickade in 1-0 redan efter 3.19. Därefter var det mycket Troja/Ljungby och kvitteringspucken kom drygt sex minuter efter gästernas ledningsmål. Innan den första perioden var till ända satte Tim Edvardsson 2-1 för hemmalaget i numerärt överläge.

Precis som i den första perioden så öppnade Växjö den andra perioden med ett tidigt mål. Faktum är att det endast tog 16 (!) sekunder innan Alex Ånnhagen kvitterade för Lakers. De båda lagen hade bud på ytterligare mål under mellanakten, men Ånnhagens tidiga kvitteringspuck blev periodens enda.

I den tredje perioden hade hemmalaget bestämt sig för att ta hand om samtliga poäng. Inom loppet av en minut och 21 sekunder i början av slutakten gjorde Troja/Ljungby 3-2 och 4-2. När Växjö tryckte på som mest för en, till att börja med, reduceringspuck under slutminuterna fastställde Hugo Alexandersson istället slutresultatet till 5-2 i Ljungbylagets favör.

I och med förlusten halkade Växjö ner till en fjärdeplats i tabellen. Laget är dock bara två poäng bakom trean Linköping och tre poäng bakom tvåan Malmö.

Skott: 36-21 (17-7, 11-9, 8-5)

Växjö spelar härnäst hemma mot Linköping på torsdagskväll. Linköping ligger en tabellplacering framför Lakers med två poäng mer inspelade på kontot. Det gör att matchen lagen emellan betyder lite extra.