J18: Lakers föll efter straffar i toppmötet
Publicerad: 2017-02-13
J18
Under söndagen vankades det toppmöte i Växjö då tabelltvåan Oskarshamn var på besök i staden. Lakers tappade ledning och fick till slut se sig besegrade med 3-2 efter straffar.

Hemmalaget fick en lysande start på matchen då Philip Lyngsmo skickade in 1-0 redan efter tre minuter och 18 sekunder. Otto Henell och Mathias Kemppi assisterade till målet. De båda lagen växlade chanser med varandra, men vi fick inte se något mer mål under de första 20 minuterna. Detta trots att Oskarshamn fick en straff med 1.26 kvar av perioden.

I den andra perioden jagade gästerna ett kvitteringsmål, men Milton Rosén i hemmamålet höll tätt och mellanakten slutade därmed 0-0. Lakers ådrog sig dock en utvisning med 1.04 kvar som skulle visa sig bli kostsam.

Efter endast 21 sekunder av den tredje perioden kvitterade nämligen Christian Lindberg till 1-1 i numerärt överläge. Matchen bjöd på en rad utvisningsminuter därefter och med 4.31 kvar av den ordinarie speltiden tog Oskarshamn ledningen genom Carl Sjöberg. Med knappt två minuter kvar av den tredje perioden plockade Växjö målvakten och 22 sekunder senare kvitterade Otto Henell assisterad av Adam Bäckstrand och Daniel Levein.

Den efterföljande förlängningen slutade 0-0 och matchen fick avgöras på straffar, där Oskarshamn drog det längsta strået.

Lakers ligger alltjämt trea i tabellen numera med 18 poäng på nio matcher. Man är därmed två poäng efter tvåan Oskarshamn och fyra poäng efter ettan Troja/Ljungby i den jämna tabelltoppen.

• 1-0 (03:18) Philip Lyngsmo assist Otto Henell, Mathias Kemppi
  • 1-1 (40:21) Christian Lindberg assist Carl Sjöberg – 5/4
  • 1-2 (55:29) Carl Sjöberg utan assist
  • 2-2 (58:28) Otto Henell assist Adam Bäckstrand, Daniel Levein
  • 2-3 (65:00) Christian Lindberg avgörande straff

Skott: 38-29 (12-11, 7-6, 16-9, 3-2, 0-1)

På söndag spelar Växjö sin nästa match då tabelljumbon Kungälv gästas. Kungälv har förlorat samtliga nio matcher i serien såhär långt och har endast spelat in en poäng. Den kom senast då man föll med 4-3 efter straffar hemma mot Karlskrona.