J20: Helgsammanfattning
Publicerad: 2020-10-19
Under helgen spelade Växjö Lakers J20 två hemmamatcher. Båda matcherna blev uddamålshistorier, först blev det förlust under lördagen mot Linköping och under söndagen kunde laget knipa segern emot Södertälje.

Under lördagen var Linköping på besök i Växjö ishall för att spela den 13:e omgången av J20 Nationell Södra. Det var en väldigt tillknäppt match där inget av lagen riktigt körde fullt ut, utan lagen könde mycket på varandra och man könde tidigt att det skulle bli en målsnål historia. Linköping lyckes göra 0-1 i powerplay och höll den ledningen fram tills mitten av den andra perioden när Växjö fick chansen i powerplay ich Patrik Molin-Björk satte dit pucken efter en smörpassning av Marcus Leijonhufvud. Ställningen 1-1 stod sig in till den tredje perioden och väl i den tredje perioden blrjade det öppna upp sig lite ute på isen. Linköping tog ledning efter att de spelat till sig ett friläge. Växjö svarade dock snabbt när Simon Aho satte sitt första mål för säsongen från sin backplats. Det såg lönge ut att bli förlängning men Linköping skulle hitta nätet en gång till. Målet kom efter en strulig situation framför mål och en misstänkt målvaktsinterference men domarna upplevde att det inte var tillräckligt för att dömma bort matchen. Linköping kunde sen hålla undan och knipa segern tillslut med 2-3.

I helgens andra match var det Södertälje som stod för motståndet och likt lagens senaste möte med varandra blev det en målrik match. Växjö kom ut riktigt starkt i den första perioden och tryckte ner Södertälje i deras zon. Växjö fick också riktigt fin utdelning på spelövertaget och hade halvvägs in i den första perioden gått i från till 4-0. Målen gjordes av Patrik Molin-Björk, Marcus Leijonhufvud, Ivar Kjellsson och Felix Franzén. Södertälje hann dock med att reducera till 4-1 innan perioden var över. I den andra perioden var det Södertälje för hela slanten men Philip Svedebäck i Växjös mål storspelade och höll tätt i den andra perioden trots skottövertag 3-20 till Södertälje. I den tredje perioden fick Växjö en smakstart när Simon Aho hittade nätet för andra gången på lika många matcher. Efter det målet slog Växjö av på takten och Södertälje gick in med allt det hade för att lyckas vända matchen och det var nära att de lyckades. Södertälje fick in tre raka mål och hade chansen att kvittera i slutet när de tog ut målvakten men Växjö stod pall för trycket och höll undan. Segersiffrorna skrevs till 5-4 och Växjö checkade ut från helgen med tre poäng. Växjö ligger för tillfället på en sjunde plats i en jämn tabell där varje poäng kommer att vara viktig för att nå en topp fem placering och få möjligheten att spela i J20 Nationell Topp 10 efter jul.