Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Ville Varakas förlänger med Växjö Lakers

6 januari 2014 17:49

Växjö Lakers har skrivit ett nytt kontrakt med finske backen Ville Varakas som innebär att han blir kvar i klubben ytterligare två år.


Ville Varakas värvades till Växjö Lakers inför den här säsongen från finska HIFK. Nu har 29-åringen kritat på ett nytt tvåårsavtal.

- Han har gjort bra ifrån sig. Vi var övertygade om att vi skulle gilla honom när vi tog hit honom. Vi har mött honom under våra läger i Finland och har kunnat scouta honom bra. Sedan vet man aldrig när en spelare byter liga och land, men han har varit den stabila back som vi ville att han skulle bli, säger sportchefen Henrik Evertsson.

- Det gick smidigt när vi gjorde klart med ett nytt avtal, när vi kände på varandra så kände båda att vi ville fortsätta samarbetet. Vi vill att Ville Varakas ska vara en pusselbit i vårt lagbygge i framtiden och det är skönt att det är klart.

Varakas har svarat för ett mål och fem poäng på 36 matcher och är dessutom +7.

- Visst sätter Ville en del tacklingar här och där, men framförallt spelar han ett uppoffrande spel. Han visar för både fans och lagkamrater att han är här för att vinna och att han gör det som krävs. Han är också väldigt allround i sitt spel och vi strävar alltid efter att ha bra allroundbackar, säger Evertsson.

- Han är en härlig kille i omklädningsrummet, seriös i sitt uppträdande och har en bra karaktär, så det känns bra att han blir kvar hos oss.

Kontraktet träder i kraft från och med nästa säsong och Ville Varakas blir därmed kvar i Växjö Lakers till 2015/16.