Växjö nollade Rögle i 3-0 vinsten
Publicerad: 2017-11-04
Det var det andra mötet inom loppet av 1 dygn mellan Växjö Lakers-Rögle BK. Växjö vann i Ängelholm igår med 3-4, idag vann Växjö med 3-0 och såg till man gick till SHL-uppehållet som serieledare!

Växjö kommer ut laddat första minuterna och skapar ett par riktigt heta lägen genom Robert Rosén och Peter Andersson, men Justin Pogge i Rögles mål visar att han vill ha revansch från igår och räddar båda avsluten. Rögle äter sin in sakta men säkert i matchen. Efter 9:59 får Rögle kvällens första powerplay sedan Växjös Daniel Rahimi åkt ut 2 minuter för puck utanför banan. Gästernas Edwin Hedberg får ett bra läge utifrån vänster i powerplayet, men Viktor Fasth suger lugnt in pucken i magplattan, och Rahimi tillbaka på isen. Rögle skulle få en ny chans i powerplay efter 12:57 efter Oliver Bohm fått 2 minuter av Morgan Johansson för fasthållning. Efter 1:07 in i powerplayet skickar Rögle in 6 anfallare och får därför 2 minuter utvisning, tid 14:03 och spel 4 mot 4. När Bohm kommer tillbaka på isen får då Växjö ungefär 1 minuts powerplay, men inte heller hemmalaget lyckas spräcka målnollan och åter spel 5 mot 5. Efter 19:19 åker bortalagets Kevin Gagné ut 2 minuter för tripping och Växjö får ett nytt läge i powerplay. Liam Reddox har ett farligt läge mitt i slottet, men Pogge är bra med och räddar. Så när klockan ljuder för 20 spelade minuter är det fortsatt mållöst i back-to-back mötet. Skotten slutar 13-9 till Växjös favör.

Växjö inleder andra perioden i powerplay, men pucktempot är inte så snabbt så det ser ut som om Rögle ska reda ut sitt boxplay. Men precis när Gagné kommer tillbaka på isen forcerar hemmalaget in kvällens första mål! Brendan Shinnimin har pucken bakom Justin Pogges målbur, lägger in den i smeten i mitten, och där dyker Martin Lundberg upp och trycker in 1-0 vid 1:25! Andra perioden är betydligt mer öppen och bägge lagen skapar flertalet chanser för att få pucken i nät. Men både Viktor Fasth och Justin Pogge är bra med och håller nere siffrorna. Växjö tar över mer och mer av spelet ju längre klockan nu går och det känns som om man sitter och väntar på hemmalaget ska utöka sin ledning då man stundtals har riktigt lekstuga i gästernas zon. Men Rögle skulle få ett powerplay sedan Elias Petterson blivit utvisad 2 minuter för hög klubba vid tiden 15:41. Rögle ställer upp större tiden av sitt powerplay i Växjös zon, men man skapar inga större svårigheter för Växjös box och Fasth för att hota och Pettersson tillbaka i spel. Efter 18:24 drar sen Daniel Sylwander på sig en hakningsutvisning och Växjö får på nytt avsluta en period i powerplay. Men Rögle reder ut det fram till periodpausen och vi har 1-0 på tavlan efter 2 spelade perioder. Skotten slutar 19-10 till hemmalaget.

Växjö börjar 3:e perioden med 23 sekunder i powerplay. Men inte så lätt att få till något ordnat på dom få sekunderna utan Sylwander tillbaka i spel. Efter 5:41 hittar Noah Welch fram med en riktig smörpassning till Liam Reddox som trycker sig mellan Rögleförsvararna, och hittar även förbi Pogge och 2-0 otroligt rättvist! Matchklockan går snabbt för Rögle som kämpar för att få kontakt i matchen, men hemmalaget stänger matchen väldigt effektivt. Och efter 17:34 punkterar Växjö och Andrew Calof matchen genom 3-0! Martin Lundberg skickar in pucken bakom Rögles backar i offensiv zon, där dyker Andrew Calof upp, lurar ner Pogge i en lång dragning, och pucken smiter in under Pogges benskydd efter Calof avslutar med en backhand. Även Brendan Shinnimin får assist på målet. Växjö spelar sen av det sista i matchen på ett enkelt sätt och plockar 6 av 6 möjliga poäng i detta back-to-back möte med Rögle BK. Skotten i den sista perioden slutar 18-10.

Nu är det uppehåll i SHL och Växjö går in i uppehållet som serieledaren! Men Växjö spelar mot Red Bull Salzburg i CHL på tisdag. Vi ses väl i VIDA?