Inför Växjö – HV71
Publicerad: 2020-02-18
Inför
I kväll väntar säsongens fjärde derby mot HV71. Denna gång spelas matchen på hemmaplan i VIDA Arena där Växjö är ute efter revansch på Jönköpingslaget efter säsongens tidigare förluster.

Under tisdagskvällen är det dags för grundseriens sista derby mot HV71. Matchen spelas i VIDA Arena där Växjö jagar revansch efter de tidigare tre förlusterna under säsongen mot Jönköpingslaget.

I helgen bröt Växjö sin negativa svit på fyra förlustmatcher i följd då man lyckades tvåla dit Oskarshamn på bortaplan med 5-3. SHL-nykomlingen hade ledningen med 3-2 i början av den tredje perioden, men därefter tog Lakers över. Först kvitterade Pontus Holmberg till 3-3 innan Casey Bailey satte matchvinnande 4-3 med 4.39 kvar av den ordinarie speltiden. Oliver Bohm fastställde sedan slutresultatet till 5-3 i tom kasse med 31 sekunder kvar på matchklockan.

Även kvällens motståndare, HV71, bröt sin förlustsvit i helgen då man lyckades besegra formstarka Linköping på bortaplan med 4-2. Detta efter att Jönköpingslaget vänt ett tvåmålsunderläge.

Kvällens match lagen emellan blir säsongens fjärde och sista i grundserien. HV71 har vunnit de tidigare tre matcherna, vilket gör Växjö extra revanschsuget inför kvällens viktiga möte. De möttes så sent som för ett par veckor sedan där HV71 vann med klara 5-0 i Kinnarps Arena. De övriga matcherna har slutat 4-2 och 4-1 till rivalen.

Såväl Växjö som HV71 är i stort poängbehov i slutspelsracet. Lakers ligger på den tionde- och sista slutspelsplatsen, men är endast en poäng före elvan Brynäs och sex poäng före formstarka Linköping. HV71 å sin tur ligger åtta och har bara en poäng upp till sjätteplatsen, som innebär en direktplats till kvartsfinal. Det ska även tilläggas att det endast är fyra poäng upp till tredjeplatsen i tabellen. Kvällens match är således av stor betydelse för de båda inblandade lagen.

När Växjö och HV71 möts i VIDA Arena brukar det alltid bli känsloladdade och spännande fajter. Faktum är att hela sju av de nio senaste matcherna, där Lakers agerat hemmavärd, har slutat med uddamålet. Fyra av dessa bataljer har dessutom slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid. Under den nyss nämnda perioden har Växjö vunnit fem av matcherna medan HV71 segrat i fyra.

Bäst odds på alla SHL-matcher hos SHL's huvudpartner Betsson, du hittar alla SHL odds HÄR

Missa inte chansen att se Växjös jakt på revansch på HV71 i kväll i VIDA Arena. Kvällens match har nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då!

Timmy