Legends | Dennis Rasmussen
Publicerad: 2021-01-30
Legends
Dags att presentera en legend och publikfavorit - I samband med kvällens Smålandsderby mot IK Oskarshamn är det Dennis Rasmussen som är matchens legend.

På grund av rådande pandemi och dess omständigheter kommer vi inte kunna spela inför vår fantastiska publik i den utsträckning vi hade önskat. Därför kommer vi vid varje hemmamatch presentera en Lakers-legend som uppmärksammas digitalt via våra sociala medier och den här matchens legend är ingen mindre än Dennis Rasmussen.

#40 & #70 Dennis Rasmussen

Gör idag:
- Idag spelar jag i Metallurg Magnitogorsk i KHL. På sommaren håller jag mest till i Stockholm, men även många besök till Västerås och Växjö.

Bästa minnet i klubben:
- Har många bra minnen!
- Första hemmamatchen för mig och laget i nya Vida Arena.
- Första slutspelsmatchen i SHL mot Luleå med magisk inramning och ett hav av orange på läktarna.
- Men SM-guldet 2018 är såklart det bästa!

Främsta målet:
- Svårt att säga - men ett av dem mest minnesvärda var nog 1-0 mot Luleå i kvartsfinalen 5e matchen som var hemma i VIDA 2014. Mest för att det var en viktig match där det stod 2-2 i matcher och att publiken var helt otrolig.

En Växjö Lakers-anekdot:
- Finns många att berätta. Men väljer att berätta om Johan Markusson. En hemmamatch i början av min tid i Lakers. Vi spelade boxplay och han slängde sig och täckte 2-3 skott i rad innan motståndarna gjorde mål på skottet efter. Johan blev såklart helt galen och haltade till båset där han slog sönder klubban i tre delar. Jag kunde inte sluta skratta på bänken trots att vi släppte in ett mål. Mest för att jag tyckte att hans inställning och glöd var helt otrolig. Minns att jag kände att det var helt fantastiskt att ha kommit till ett lag med en sån kapten.

Drömfemman i Växjö Lakers:

Martin Gerber - var helt otrolig första året i SHL och räddade oss många matcher. Tävlade hårt både på träning och match.

Cory Murphy - Grym back att spela med framförallt offensivt med ett bra skott. Kändes som att man alltid fick pucken av honom i rätt tid.

Björn Karlsson - Väldigt allround spelare som var bra på det mesta. Bidrog även med mycket glädje utanför isen.

Robert Rosén - Eftersom att vi båda är centrar så spelade vi mest ihop i Powerplay. Är nog den skickligaste passningsspelaren som jag har spelat med.

Rhett Rakhshani - En offensivt skicklig spelare som jag hittade bra kemi med från början.

Tomi Kallio - Den spelaren som jag trivts bäst ihop att spela med i min karriär. Stort att få spela med honom eftersom att det var en spelare jag såg upp till när jag var liten. Ett proffs som visste vad som krävdes för att lyckas och som jag lärt mig väldigt mycket av.

Växjö Lakers Legends-stödbiljett

vlh.ebiljett.nu släpper vi inför varje hemmamatch specifika Legends-stödbiljetter där du kan stötta Växjö Lakers hemifrån soffan och samtidigt få en unik hälsning från vår legend. Legends-biljetten kan bli din för endast 200 kr - missa inte chansen att samla hälsningarna från alla våra legender!

» Köp din Legends-stödbiljett

PR & Kommunikation Carolina Toresson