Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt

Viktig trepoängare när Brynäs besegrades

12 februari 2022 17:45

En viktig match väntade i Monitor ERP Arena på lördagen för båda lagen. En match där hemmalaget började bäst men där Lakers vänder hela matchbilden till sin fördel och vinner med 1-5.


Efter en veckas uppehåll får Lakers äntligen skrinna ut på isen igen för match. Motståndet står denna lördagseftermiddag Brynäs IF för som tar emot i Monitor ERP Arena i Gävle.

Inledningsvis av matchen har Lakers jättesvårt att hitta någonting som ens liknar offensiv hockey. Det är hemmalaget som dikterar vilkoren. Inlånade målvakten Henrik Tikkanen gör det jättebra inledningsvis. Han visar på ett riktigt bra spel när gästerna ställs inför ett boxplay redan efter 1.40 när Olle Lycksell ut´visas för en tripping.

Men både försvar och Tikkanen står emot bra, trots att Anton Rödin får ett par riktigt bra skottlägen under deras powerplay. Men Tikkanen står där och håller puckarna borta från nätet. Efter ungefär halva inledningsperioden så börjar gästerna hitta lite mer anfallslusta. Man får lite mer stäm i spelvändningarna och första passen nerifrån kommer lite fortare.

Men man har fortsatt problem med Brynäs långa anfall, när dom väl får fast pucken. När klockan landar på 17.05 får gästerna dagens andra utvisning, även den för tripping. Då tar Anton Rödin vara på de inskjutningar han fick i det första PP spelet och hittar en lucka med ett välplacerat skott i Tikkanens närmaste kryss. 1-0 till hemmalaget efter 17.37. Vilket är resultatet efter den första perioden där hemmalaget även vinner skotten med 11-6.

I den andra perioden ser vi en totalt scenförändring där Lakers kommer in som ett helt annat lag. Man tar direkt tag i taktpinnen, sätter hård press på hemmalaget, och börjar på så sätt vinna puckar och dessutom sätta Brynäs i svårigheter. Resultatet av detta vänta inte länge alls. Robert Rosén hittar en smekande diagonalpassning till Ludvig Claesson som skjuter motströmmen och det är kvitterat efter 4.20.

Lakers fortsätter att trumma på, och efter att båda lagen haft varsen utvisning, först på Ben Thomas för en tripping och sedan Greg Scott för en huvudtackling på Persson, så tar Lakers åter öve taktpinnen. Erik Josefsson hittar bra fart på högerkanten in i offensiv zon, och med ett smart inåt bakåt pass vid första stolpen hittar han Ludvig Nilsson som trycker in ledningspucken 1-2 efter 13.29.

I slutet av perioden hittar hemmalaget åter lite längre tid i Lakers zon, och det osar lite katt. Men man håller Brynäs på utsidan och istället kan gärsterna utnyttja ett misstag från Anton Rödin, och vända spelet i en 3 mot 1:a, där Thomas spelar Calof, som i sin tur lägger över till Ludvig Nilsson som gör sitt andra mål för dagen och gästernas 3:e efter 18.43. Lakers vinner skotten i den andra perioden med 6-14.

I den tredje perioden så ser vi ett gästande Lakers som stänger ner den här matchen på ett förträffligt effektivt sätt. Det är egentligen aldrig något snack var poängen ska landa denna eftermiddag. Dessutom förbättrar man målsnittet när först Robert Rosén kan trycka in 1-4 efter en bredsids pass från Gynge efter 7.07.

Och bara minuter senare kan Glenn Gustafsson sätta 1-5 efter att man tar tillvara på misstag i mittzon från hemmalaget. Det avslutande målet kommer efter 10.29 av den tredje perioden, och resten är en ren defilering in i mål från gästerna. Ett robust försvarsspel i period 2 och 3 bäddar för den här solida vinsten. Dessutom ett stort grattis till Ludvig Nilsson som gör 2 mål idag och faktiskt har ett riktigt bra bud i sista perioden att göra hattrick. Lakers vinner skotten med 21-24

Härliga tre poäng med hem som vi kan njuta av några dagar, sen är det fokus på nästa uppgift på tisdag då Rögle BK tar emot i Ängelholm med nedsläpp kl. 19.00.