Inför Växjö - Brynäs
Publicerad: 2017-09-19
Inför
Dagen med stort D är äntligen kommen! Ikväll inleder Växjö årets SHL-säsong med hemmamatch i VIDA Arena mot fjolårsfinalisten från Gävle, Brynäs.

Väntan har varit lång, men ikväll är det äntligen dags SHL-premiär för Växjö! Matchen spelas hemma i VIDA Arena mot fjolårsfinalisten från Gävle, Brynäs.

De båda tippade topplagen har gjort det väldigt bra under försäsongen där man vunnit i stort sett allt. Lakers spelade hela nio matcher under försäsongen där åtta slutade med vinst varav fyra av dessa kom i gruppspelet av Champions Hockey League. Enda förlusten kom på hemmaplan mot Frölunda den 7 september. Den matchen vann Göteborgslaget med 5-4.

Brynäs inledde sin försäsong med förlust mot Djurgården med 1-3, men därefter radade Gävlelaget upp sex vinster där man så sent som i onsdags besegrade SHL-nykomlingen Mora med 6-2 i genrepet inför kvällens premiärmatch mot Lakers.

Ifjol gjorde såväl Växjö som Brynäs en grym grundserie. Lakers gjorde det så bra att laget vann tabellen med sina 99 inspelade poäng på 52 matcher. Det ska också tilläggas att Växjö var det laget som gjorde överlägset flest mål under grundserieomgångarna, 165 stycken. Tvåa i målligan blev kvällens motståndare Brynäs med sina 156 fullträffar. Trots att Gävlelaget bara tog sex poäng färre än Lakers slutade laget på en femteplats i den jämna tabellen.

I det efterföljande slutspelet fick Växjö se sig besegrade med 4-2 i matcher mot Skånelaget Malmö Redhawks redan i kvartsfinalen. Brynäs däremot tog sig hela vägen till SM-final mot HV71 där Jönköpingslaget vann SM-guld efter att ha avgjort i förlängning på hemmaplan i den sjunde- och direkt avgörande finalmatchen. Brynäs slog ut Linköping i kvartsfinalen med 4-2 i matcher och Frölunda i semifinalen med 4-3 i matcher.

Växjö och Brynäs drabbades samman fyra gånger under säsongen som gick där kvällens gästande lag i VIDA Arena vann tre av matcherna:

  • 2016-10-15 | Växjö – Brynäs 1-2
  • 2016-12-03 | Brynäs – Växjö 2-0
  • 2017-01-07 | Brynäs – Växjö 1-4
  • 2017-02-25 | Växjö – Brynäs 1-4

Matchen ikväll har alla förutsättningar för att bli en riktig höjdarmatch. Det är SHL-premiär för båda lagen, såväl Växjö som Brynäs gick starkt i grundserien ifjol och förväntas finnas med i toppen även denna säsong. Lägg därtill att de båda lagen har spelat 16 försäsongsmatcher tillsammans där man endast åkt på en varsin förlust.

Nu är det dags att tagga igång årets SHL-säsong! Kom och stötta Lakers ikväll och heja fram laget till en perfekt start på årets säsong i ett kokande VIDA Arena.

Matchen börjar 19.00, men arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då!

Visste du att…

… Adam Brodecki har ett förflutet i Brynäs. Forwarden kom från Brynäs till Lakers inför fjolårssäsongen efter fem år i Gävlelagets organisation.

… Lakers gjorde hela 35 mål på nio matcher under försäsongen.

… Växjö var det laget som gjorde flest mål under grundserien ifjol med 165 fullträffar på 52 matcher. Tvåa kom Brynäs med 156 gjorde mål framåt.

… Tuomas Kiiskinen var den spelaren i Lakers som gjorde flest poäng mot Brynäs ifjol. Finländaren mäktade med ett mål och två målgivande passningar på fyra matcher.

… Kevin Clark trivdes bra mot Växjö under fjolårssäsongen. Transatlanten gjorde fyra poäng (2+2) på fyra matcher mot Lakers.