J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-01-22
Växjös J20-lag spelade två bortamatcher under helgen där det blev vinst i den ena och förlust i den andra. Lakers ligger femma i den jämna tabellen endast två poäng ifrån serieledning.

Lakers J20-lag har varit i full gång under helgen med dubbla matcher. Under lördagen gästade man Färjestad och fick se sig besegrade med uddamålet 3-4 för att sedan besegra Västerås, även den matchen på bortais, med 1-0 dagen efter.

Under lördagens match höll Färjestad i taktpinnen och kunde till slut vinna med 4-3. Hemmalaget öppnade målskyttet innan Jonathan Augustin kvitterade några minuter senare.

I mitten av den andra perioden gjorde Färjestad ett litet ryck då man gick från 1-1 till 3-1 på 29 sekunder. Christoffer Anren reducerade under slutminuterna av mellanakten.

Växjö jagade en kvitteringspuck och fick chansen i numerärt överläge i fem minuter i början av den tredje perioden, men man lyckades inte överlista Filip Lindblad i hemmamålet. Istället kunde Färjestad utöka sin ledning till 4-2 knappt två minuter efter att laget blivit fulltaligt. Växjö reducerade ytterligare en gång, denna gång genom Alexander Sunnefors, men närmare än så kom inte Lakers och fick till slut se sig besegrade med uddamålet.

Skott: 25-27 (8-9, 12-9, 5-9)

Under söndagen väntade en ny tuff bortamatch, där Västerås stod för motståndet, som Lakers till slut lyckades vinna med uddamålet 1-0.

Den första perioden var ganska sömnig och bjöd inte på några direkta kvalificerade målchanser trots att Västerås fick spela powerplay två gånger om och Lakers fick testa på lyckan en gång i spelformen under de första 20 minuterna. Skotten i perioden slutade 4-4.

I mellanakten tog matchen mer fart, men då storspelade lagens målvakter och fortsatte spika igen sina kassar.

Inför den tredje perioden var ställningen alltså alltjämt 0-0. Efter 6.52 av perioden lyckades äntligen Gabriel Seger spräcka nollan i matchen och således sätta Lakers i förarsätet. Efter ledningsmålet fick Västerås chansen i powerplay ett par gånger om, men Rupert Swärd i Växjö-målet spikade igen och motade samtliga 25 skott som hemmalaget avlossade på mål under matchen. Lakers tog därmed tre viktiga poäng i jakten på en topplacering i tabellen.

• 0-1 (46:52) Gabriel Seger utan assist

Skott: 25-20 (4-4, 9-8, 12-8)

Efter helgens resultat ligger Växjö på en femteplats i tabellen med nio inspelade poäng på fem matcher. Man är bara två poäng efter serieledarna Linköping, som dock har spelat en match mer än Lakers. Det skiljer endast fem poäng mellan ettan Linköping och nian HV71. Varje poäng blir således oerhört viktig.

Lakers nästa match spelas redan under morgondagen (tisdag) då Brynäs kommer på besök till Växjö. Brynäs ligger åtta med sex poäng på kontot på fem matcher. Senast föll man hemma mot serieledarna Linköping med 1-2.