Förlust med 6-2 efter svag insats mot Djurgården
Publicerad: 2022-02-17
Efter två raka bortavinster såg vi fram mot den tredje. Men fokus saknades hos gästerna från Småland och Djurgården kunde vinna ganska bekvämt på Hovet med 6-2, trots tidigt ledningsmål från Lakers.

Bortamatch nummer tre på raken stod på agendan denna torsdagskväll när Växjö Lakers skrinnade in på Hovet i Stockholm. Men det var inte riktigt samma lag som vi såg starta mot Rögle i tisdags. Det såg segare ut, sämre passningar, stora ytor i mittzon. Vilket gav hemmalaget en fördel direkt initialt av matchen.

Därför hoppade man till lite extra när helt plötsligt Lakers kontrar och Erik Josefsson får en bra passning av Emil Forslund och hänger 0-1 efter 6.16. Fram till dess hade det bara varit Djurgården. Förhoppningen var ju att detta skulle vända trenden. Men hemmalaget grävde inte ner sig alls, utan fortsatte på samma inslagna väg och Ludvig Rensfeldt kunde kvittera redan efter 6.54, alltså bara 38 sekunder senare.

Och det brukar ju även vara så att när det inte kuggar i, när man inte är 100% påkopplad så hamnar man i lägen där dåliga och dumma utvisningar tas. Efter 13.04 åker Hugo Gustafsson ut för en tripping, när han lägger ett fälleben på Djurgårdsspelaren vid sargen. Gästerna reder ut den utvisningen. Men bara dryga halvminuten efter man blivit fulltalig tar Viktor Sternborg en slew foot på Linus Arnesson, och domarna tar ett matchstraff på Stjernborg och 5 minuter PP för hemmalaget.

Och efter drygt 2 minuter i PP så ringer det när boxen går bort sig lite grann och lämnar Jonathan Lekkerimäki fri på bortre kanten, där han först direktskjuter och sen även hinner ta sin egna retur och vi har hemmalaget i ledning efter 18.15.

14-6 i skott efter den första perioden, och Lakers fick starta även den andra perioden i numerärt underläge, då det återstod 47 sekunder av de 5 minutrarna på Stjernborg. Detta reder man ut på ett bra sätt ändå i början av den andra perioden. Men det vi ser sen är i stort sett spel mot ett mål under nästan hela den andra perioden. Hade Lakers glömt att checka in i den första perioden så hade man nog helt glömt skridskorna i den andra.

För redan efter 3.07 stänker Niclas Bergfors in fin pass från Tim Söderlund som innan rundat Lakers försvaret. Och när sedan Glenn Gustafsson åker ut för en roughing efter 4.56 så ser debuterande backen Eric Gelinas på att sätta ett snygt handledsskott från blå, rakt upp i kryssset bakom Åhman och vi har hastigt och mindre lustigt 4-1 på tavlan efter 6.44. Lakers är inte på plats i Hovet så långt den här kvällen. Spelet 5 mot 5 totaldomineras av hemmalaget som gör lite som man vill.

Inte förrän Tim Söderlund tar en hakning på Nättinen i den 14:e minuten får Lakers möjlighet att spela kontrollerad anfallshockey. Och då sätter man tillräckligt tryck på Djurgården att Glenn Gustafsson efter ett antal returer kan tryck in en reducering. Men boosten av målet är inte tillräcklig för att vända matchbilden, utan hemmalaget fortsätter att diktera vilkoren i 5 mot 5. Dick Axelsson har ett friläge bland flera klara målchanser för hemmalaget, som kunde gjort fler mål i den andra perioden. Som värst stod det 27-9 i skottstatistiken.

Lakers lyfter spelet en aning i den tredje perioden, men det är långt ifrån tillräckligt för att en s vara i närheten av att hot Djurgården i den här matchen.I den 16:e minuten av den tredje perioden avgörs matchen när först Joel Persson åker på en väldigt märklig utvisning där han blir crosscheckad och trillar, och i fallet åker klubban upp och träffar den som crosscheckat Joel i ansiktet och Joel får vila för en hög klubba. Kanske aningen dålig känsla från domaren i det läget.

Då passar Tim Söderlund på att göra 5-2, för att sedan åka på Åhman. Mål, och 2 minuter på Söderlund. I Lakers PP tar sedan Joel Kellman dagens andra matchstraff när han sätter en checking from behind på Linus Arnesson. Innan den utvisningen har Marcus Sörensen gjort 6-2 i tom bur. En kväll i total förmörkelse på Hovet får vi väl säga. Det var i stort sett ingenting som gick Lakers väg ikväll. Hemmalaget vinner skotten med 39-26.

Bara att ladda om batterierna och se fram mot att Brynäs gästar Vida Arena på lördag med nedsläpp kl 18.00. Nu fyller vi Vida!