Laget till premiären är klart
Publicerad: 2011-09-17

Janne Karlsson har tagit ut laget till hemmapremiären mot Linköping och Växjö Lakers kommer att starta som man avslutade mot Luleå.

Det innebär att Martin Gerber fortsätter i mål, att Nils Andersson startar istället för Tom Linder på backsidan och att forwarden Gustav Hjalmarsson går in i laget istället för skadade Jan Urbas.

– Hjalmarsson går in istället för Urbas i kedjan med Dennis Rasmussen och Johan Andersson, meddelar Janne Karlsson som i och med Urbas frånfälle plockat in Daniel Åhsberg som trettondeforward.

Hur är det med Urbas?
– De hade tydligen inte hittat något på röntgen så jag vet inte så mycket. Jag kände instinktiv att det var en långtidsskada när jag såg att det var hans opererade axel, men jag hoppas jag har fel.

Du väljer att starta som ni avslutade mot Luleå?
– Vi avslutade bra senast. Både den andra och sista perioden var bra. Vi gjorde det enkelt för oss och kastade inte iväg puckarna, utan vågade hålla i den.  

Växjö Lakers a-lag har nu gjort en träning och en värmning inne i nya VIDA Arena.

– Det känns som att det blir en enorm gryta där inne. Akustiken påminner om Ängelholm så det kommer att bli bra tryck, säger Janne Karlsson.

Hur är balansen mellan att hålla spelarna i sin bubbla kontra låta dem får spela på ruset av hemmapubliken?
– Alla vill göra sitt bästa och jag tror på något sätt att när det är en sådan här match så måste man gå in med ett leende på läpparna. Det måste vara lite ”let’s dance” där man vågar släppa loss och vågar ha roligt. Vi pratar mycket om detaljer, men det gäller att hitta balansen för tänker man för mycket på alla småsaker så kan spelet bli krystat. Det gäller att vara lyhörd och känna signalerna från spelarna.

Redaktör Jonas Gustavsson