Inför Linköping – Växjö
Publicerad: 2022-02-22
Inför
För Växjös del återstår det endast tolv matcher av grundserien och det gäller att få till en fin slutspurt för att lösa en plats bland topp-6. Under veckans första match jagar Lakers, under tisdagskvällen, poäng borta mot Linköping.

Växjö studsade tillbaka omgående efter 2–6-förlusten mot Djurgården då man besegrade Brynäs med 3–2 efter straffar under lördagskvällen efter att Joel Kellman satt den matchvinnande straffen. Hardy Häman Aktell och Arvid Lundberg gjorde Lakers mål under den ordinarie speltiden.

I och med vinsten senast har Växjö vunnit tre av sina fyra senaste matcher och ligger på en sjundeplats i tabellen med sina 63 inspelade poäng på 40 matcher. Det är faktiskt samma poäng som sexan Färjestad och femman Örebro. Vidare är trion endast två poäng före åttan Leksand, som spelat två matcher färre. Så pass jämn är kampen kring kvartsfinalsstrecket, vilket gör att varje match är av stor betydelse.

Under tisdagskvällen gästar Växjö slutspelsjagande Linköping. Kvällens motståndare har fem raka nederlag och ligger först på en elfteplats i tabellen. Dock är man endast två poäng ifrån den tionde- och sista slutspelsplatsen, som Brynäs i skrivande stund innehar.

Kvällens möte blir det fjärde och sista mellan Linköping – Växjö i grundserien den här säsongen. De tidigare tre fajterna har slutat med två vinster och en förlust för Lakers. Allra senast föll man med 1–4 hemma i VIDA Arena, men i bataljerna innan dess segrade Växjö med 2–1 i Saab Arena och 2–0 på hemmais.

Fjolårssäsongens möten lagen emellan:

  • 26-09-20 | Linköping – Växjö 1–2 SO
  • 05-12-20 | Växjö – Linköping 3–0
  • 02-02-21 | Linköping – Växjö 1–2 SO
  • 25-02-21 | Växjö – Linköping 2–1 OT

Den målsnåla och tajta trenden från fjolårssäsongen har till viss del fortsatt även under säsongen 2021/2022 och nu har hela elva raka inbördes möten (alla sammanhang inräknat) slutat med maximalt fem mål, där sju av tillställningarna slutat med uddamålet varav fem efter förlängning eller straffar.

Växjö föll, som tidigare nämnt, i lagens senaste möte och bröt därmed sin vinstsvit på elva (!) matcher mot Linköping (alla sammanhang inräknat). Det är således dags att ta revansch på kvällens motståndare och påbörja en ny segersvit.

Kvällens match spelas i Saab Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö vunnit två av sina tre senaste bortamatcher.

… Linköping vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher.

… Växjö har vunnit sex raka bortamatcher mot Linköping (alla sammanhang inräknat), där fyra av fajterna slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

… Sett till de fem senaste matcherna är Linköping seriens formsvagaste lag.

… Robert Rosén har gjort poäng i sex raka matcher (3+5).

Timmy Renud