J20: Växjö nollade Karlskrona
Publicerad: 2019-10-18
Under fredagskvällen tog Växjö en ny vinst då man bortabesegrade Karlskrona med 3-0 efter att målvakten Hugo Haas motat samtliga 29 skott som han fick på sig.

Växjö tog en ny bortavinst under fredagskvällen då man nollade Karlskrona. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-0 efter att Rasmus Järvelin, Nils Thomasson och Mathias Kemppi blivit målskyttar. Hugo Haas var briljant i Lakersmålet och motade samtliga 29 skott som han fick på sig.

Växjö startade matchen bäst och hade flera lägen att ta ledningen under den första perioden. Albin Andersson i Karlskrona-målet stoppade dock samtliga tolv skott som han fick på sig och den första perioden slutade mållös.

Under mellanakten fick vi se matchens första mål när Rasmus Järvelin lyckades spräcka nollan efter knappt halva matchen spelad. Målet tillkom i powerplay på pass från Elliot Nordholm och Hugo Wirell. Växjö fick chansen i numerärt överläge ytterligare två gånger i perioden utan att lyckas näta. Järvelins mål blev därmed den andra periodens enda fullträff.

Karlskrona tryckte på för en kvitteringspuck i den tredje perioden, men istället för 1-1 gjorde Växjö 2-0 genom Nils Thomasson på pass från Simon Svensson. Som om inte det vore nog skickade Mathias Kemppi in 3-0 i tom kasse med 41 sekunder kvar av matchen. Lucas Edmonds noterades för en passningspoäng till spiken i kistan.

I och med bortasegern mot Karlskrona har Växjö 26 poäng på sitt konto. Man är två poäng bakom tvåan HV71 och trean Frölunda samt sex poäng före femman Malmö.

• 0-1 (28:18) Rasmus Järvelin assist Elliot Nordholm, Hugo Wirell – 5/4
  • 0-2 (49:54) Nils Thomasson assist Simon Svenson
  • 0-3 (59:19) Mathias Kemppi assist Lucas Edmonds – 5/6

Skott: 29-35 (7-12, 7-11, 15-12)

Växjö har nu matchledigt till nästa fredag då man tar sig an Örebro på bortaplan. Även Örebro spelade under fredagen där man besegrade Rögle med 3-1 på bortaplan. Örebro ligger sexa i tabellen med 18 poäng på tio matcher.