J20: Vinst efter stark slutperiod
Publicerad: 2018-12-08
Växjö tog tre viktiga poäng borta mot Södertälje under fredagskvällen efter en stark slutperiod då laget gick från 1-1 till 4-1.

Under fredagskvällen gästade Växjö Södertälje i en viktig match. Matchen, som spelades i Scaniarinken, var helt jämn efter två spelade perioder, 1-1. Under den tredje perioden växlade Lakers upp och vann slutakten med klara 3-0 och matchen med totalt 4-1.

Den första perioden var jämn och bjöd inte på några mål trots att de båda lagen fick chansen i numerärt överläge en varsin gång.

I mitten av den andra perioden rasslade det till i nätmaskerna två gånger inom loppet av 73 sekunder. Först satte Södertälje 1-0 i powerplay innan Filip Cederqvist kvitterade med säsongens nionde fullträff. De två målen blev periodens enda och ställningen var 1-1 inför den tredje perioden.

Växjö fick en kanonstart på slutakten då Jakob Heljemo satte 2-1 efter 3.13. Hemmalaget jagade en kvitteringspuck, men gästernas målvakt, Jesper Eliasson, vägrade släppa in någon mer puck bakom sig. Istället kunde Lakers göra såväl 3-1 som 4-1 i tom kasse. Målen prickades in av Mathias Kemppi och Jakob Heljemo. Den sistnämnde blev således tvåmålsskytt i matchen.

Lakers ligger fyra i tabellen med 41 poäng på 25 matcher. Man har därmed samma antal poäng som femman Örebro och är sex poäng före sexan Rögle.

• 1-0 (30:45) Niklas Frödén assist Leo Landor, Filip Jakobsson – 5/4
  • 1-1 (31:58) Filip Cederqvist assist Jakob Heljemo, Pavol Regenda
  • 1-2 (43:13) Jakob Heljemo assist Filip Cederqvist, Pavol Regenda
  • 1-3 (58:19) Mathias Kemppi utan assist – 5/6
  • 1-4 (59:02) Jakob Heljemo utan assist – 5/6

Skott: 27-31 (12-10, 4-6, 11-15)

Växjö spelar härnäst redan under lördagen klockan 14.00 då Södertälje står för moståndet igen.