Förlust i hemmapremiären
Publicerad: 2011-09-17

Växjö Lakers förmådde inte besegra Linköping i hemmapremiären i VIDA Arena, utan föll till slut med 4-2.

– Linköping var täta och fokuserade och gjorde en bra match, säger tränaren Janne Karlsson om premiären i den nya arenan.

Faktum är att Linköping drog på sig en hel del utvisningar (totalt 16 minuter) och att Växjö Lakers inte förmådde utnyttja de lägena var en anledning till att matchen förlorades.

Enbart ett numerärt överläge resulterade och det var i spel fem mot tre i andra perioden. Då smällde finske backen Ilkka Heikkinen in 2-2-kvitteringen och hela VIDA Arena jublade.

Innan dess hade Sebastian Karlsson gjort 1-0 för Linköping, Mike Iggulden hade kvitterat till 1-1 och Andreas Jämtin hade – blott 17 sekunder in i andra perioden – forcerat in 2-1 för gästerna.

Sedan gjorde Calle Söderberg 3-2 för Linköping efter drygt halva andra perioden, och därefter stängde östgötarna matchen.

Magnus Johansson gjorde 4-2 i tom bur med dryga minuten kvar.

– Jag tycker de stänger av matchen bra i tredje samtidigt som vi skapar för lite chanser. Vi får ett gyllene läge på slutet men vi sätter inte den, och då blir det så här, säger Janne Karlsson som inte var nöjd med de tre första målen som släpptes in.

– Vi gör några misstag och jag tycker att alla tre målen vi släpper in är för enkla. Den här balansen att ställa om från bra försvarsspel till att föra spelet gör vi hyfsat, men inte tillräckligt bra.

Linköpings tränare Hans Särkijärvi var desto nöjdare.

– Vi pratar mycket om det defensiva spelet i bortamatcher eftersom vi hade svårt att ta poäng borta ifjol. Vi sade att vi skulle ta tre poäng och det gör vi på ett bra sätt, säger han när han ska summera matchen.

– Vi spelar mycket i box play och reder ut det, och är totalt sett bra även om vi inte fick det spelövertaget som jag kanske ville ha. Totalt sett är jag nöjd med arbetsinsatsen med att täcka skott och man går verkligen in för att vinna.

Växjö Lakers gjorde trots allt en bra insats, även om det inte räckte hela vägen.

– Vi lär oss och vi kommer tillbaka, säger Janne Karlsson.

Redaktör Jonas Gustavsson