5 raka mål gav 3 poäng
Publicerad: 2017-11-14
Omstart av SHL med möte i NTK Arena och Karlskrona HK stod på schemat för kvällen. Karlskrona hade 4-1-ledning efter halva matchen men då kom 5 raka mål från Växjö Lakers som såg till att matchen slutade 4-6, där Linus Fröberg och Liam Reddox visade vägen!

I inledningen av omstarten av SHL får Karlskrona ett tidigt powerplay sedan Växjös Eric Martinsson åker ut 2 minuter för hakning efter 1:26. Växjö klara ut först minuten i boxplay på ett väldigt bra sätt, men andra minuten får Karlskrona fast Växjö i offensiv zon, och med 6 sekunder kvar av powerplayet så skickar Daniel Gunnarsson in en slumppuck från blålinjen som går hela vägen in bakom Viktor Fasth till 1-0 vid tiden 3:20. Assist på ledningsmålet får Joachim Rohdin och Cory Murphy. Men efter 4:36 skulle Växjö svara målmässigt och kvittera till 1-1! Pontus Netterberg tar in pucken i offensiv zon, går ner bakom kassen, slänger in den framför mål och den tar på en Karlskronaspelar och styrs in bakom Johannes Jönsson. Joel Persson noteras för assist på målet. Efter 5:49 skulle hemmalaget dock återta ledningen till 2-1. Bobo Petersson skjuter från blålinjen, framför Viktor Fasth står Emil Lundberg och knackar ner pucken i isen så den går mellan benen på en chanslös Fasth. Cory Murphy räknar dessutom in sin andra assist för kvällen. Växjö skulle få sitt första powerplay efter 9:17 när Karlskronas Henrik Nilsson fick sitta 2 minuter för tripping. Växjö parkerar större delen i hemmalagets zon, men man kommer inte till dom riktigt heta lägena och Karlskrona åter fulltagliga. Sista 10 minuterna tar Växjö över mer och mer av spelet. Elias Pettersson får ett kanonläge med drygt 2 minuter kvar av perioden men avslutet smiter precis utanför Jönssons vänstra kryss. Vi går till första periodpausen med ställningen 2-1. Skotten efter 20 spelade minuter slutar 7-10.

Karlskrona får en flygande start av andra perioden och redan efter 35 sekunder gör man 3-1. En snabb spelvändning där Henrik Nilsson hittar Henrik Törnqvist som får ett friläge från offensiv blålinje, och Törnqvist gör inget misstag utan placerar snyggt in pucken över stöten bakom Fasth. Karlskrona rider vidare på den drömstarten och sköljer över Växjö och skapar massor av lägen för att utöka sin ledning snarare än en reducering från bortalaget. Och efter 8:58 kommer 4-1. På nytt en spelvändning där Mattias Guter lägger fram pucken till Marcus Paulsson som trycker sig förbi sin försvarare och rundar Fasth och lägger in pucken med en backhand. Sam Hallam väljer nu att ta sin timeout, och även att skifta Viktor i målet, Fasth ut och Andrén in! Timeouten får effekt och Växjö stoppar sin blödning. Och efter 12:56 skulle Växjö reducera till 4-2! Linus Högberg lägger pucken mot mål från offensiv blålinje, den studsar på Liam Reddox som stångas framför Jönsson, pucken studsar rakt ut till Linus Fröberg mitt i slottet som prickskjuter in reduceringen. Efter 14:19 får dessutom Växjö powerplay sedan Emil Larsson blivit förvisad till botbänken 2 minuter för hakning. Och Växjö skulle krypa ännu närmare genom att utnyttja sitt powerplay! Robert Rosén lägger pucken till Elias Pettersson, Pettersson lägger upp en macka för Joel Persson, Persson laddar för kung och fosterland och fullkomligt bombar in 4-3 vid tiden 15:02! Sista minuterna är Växjö det bättre laget men Karlskrona reder ut sista tiden och får gå till vila med sin 4-3 ledning inför tredje perioden. Skotten i andra slutar 9-5 till hemmalaget.

Växjö kommer ut hårt i inledningen i tredje perioden och Liam Reddox får ett jätteläge redan efter drygt 1:30, men Jönsson är för längst med isen. Men efter 5:54 skulle inte Jönsson stå emot, och Växjö kvitterar! Offensiv tekning vunnen av Linus Fröberg, pucken till Liam Reddox som lägger den längst med sargen bakom mål där Fröberg tagit plats, Fröberg forcerar in pucken köksvägen in bakom Jönsson och 4-4! Nu är det Växjös tur att ösa på framåt, och hemmalaget mest chippar sarg ut för att freda sig i egen zon. Växjö skulle fullboda sin vändning och göra 4-5 efter 13:42! Liam Reddox skickar ner pucken djupt framför Jönsson till Linus Fröberg, Fröberg gör en liten snurrfint och släpper pucken bakom ryggen upp i slottet där Andrew Calof kommer och stöter in pucken! Med dryga 3 minuter kvar av tredje perioden får Mattias Guter ett friläge från mittzon, men Andrén stänger igen mellan benen och räddar. I samband med det utvisas Noah Welch för en slashing 17:04. Vid 18:19 väljer dessutom Ove Molin att plocka ut Johannes Jönsson och satsa på 6 utespelare. Växjös box sliter som djur och reder ut boxplayet och Welch tillbaka på isen sista minuten. Med 1 sekund kvar av matchen skickar Brendan Shinnimin in 4-6 i den tomma buren efter Erik Josefsson och Liam Reddox assisterat. 3 poäng vunna i omstarten av SHL att plocka med sig hem till Växjö. Skotten i sista slutar 6-11. Liam Reddox fortsätter sin fina form och gör 4 assist!

Nu väntar ny match på torsdag då Växjö Lakers besöker Hovet och Djurgården!