J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-09-23
I helgen tog Växjö sin första seger för säsongen då man bortabesegrade Malmö under lördagen med 6-3. Under söndagen föll man dock borta mot Rögle med 2-4.

Växjö spelade två matcher i helgen där man äntligen tog säsongens första seger då man 6-3-besegrade Malmö under lördagen. Under söndagen mötte man nästa Skånelag, Rögle, där man föll med 2-4.

Malmö – Växjö 3-6

Lakers gjorde en mycket fin match borta mot Malmö under lördagen. Det var dock hemmalaget som började bäst då man gjorde 1-0 redan efter 1.52. Nils Thomasson kvitterade för Växjö i slutet av den första perioden.

Precis som i den första perioden fick Malmö en kanonstart på den andra då Eric Engstrand hittade nätmaskerna bakom Martin Von Schoultz i Lakerskassen. Växjö studsade tillbaka snabbt och sköt såväl 2-2 som 3-2 innan mellanakten var över. Mathias Kemppi satte kvitteringspucken och Adam Bäckström ledningsmålet.

Lukas Söderlund utökade Växjös ledning i mitten av den tredje perioden. Bara några minuter senare satte Alexander Ternblad 5-2 i powerplay, vilket tog luften ur Malmö. Skånelaget reducerade dock ett par minuter senare, men Mathas Kemppi skickade in 6-3 i tom kasse under slutminuterna och ordnade en meriterande tremålsvinst för Lakers.

Rögle – Växjö 4-2

Under söndagen var det dags för helgens andra match och återigen på skånsk mark då Ängelholmklubben Rögle väntade. Den första perioden var jämn och slutade 0-0 trots att hemmalaget fick spela i numerärt överläge två gånger om.

Inledningsvis av den andra perioden fick vi se matchens första mål då Melker Eriksson gav hemmalaget ledningen. Rögle tryckte stundtals på rejält i början av mellanakten och kunde haft en större ledning om inte Martin Von Schoultz storspelat i Växjömålet. Trots att båda lagen skapade mängder med målchanser fick vi inte se några fler mål under perioden.

Mål, det fick vi sannerligen i den tredje perioden. Rögle satte 2-0 efter endast 1.19. Därefter reducerade Elliot Nordholm och Martin Fridén kvitterade Rögles ledning. Dessa båda mål tillkom tätt inpå Rögles 2-0-mål. Växjö kände att det kunde sluta med en ny vinst, men blev aningen övertaggade då man ådrog sig två tvåminutersutvisningar efter kvitteringspucken. Under det andra boxplayspelet lyckades Rögle sätta matchvinnande 3-2 och med endast en sekund kvar av matchen skickade Benjamin Magnusson in 4-2 i tom kasse.

I och med helgens resultat ligger Växjö på en sjundeplats i tabellen med fem inspelade poäng på lika många matcher. Med den noteringen ligger man fyra poäng bakom femman Rögle.

Växjös kommande match spelas på hemmaplan lördagen den 28 september då Frölunda är laget som kommer på besök. Göteborgsklubben har inlett säsongen piggt och samlat ihop elva poäng på fem matcher. Frölunda ligger trea i den jämna toppen av tabellen. Senast besegrade man Örebro med 6-4.