J18: Uddamålsförlust mot Frölunda
Publicerad: 2019-02-14
J18
Trots stort övertag blev det förlust hemma mot Frölunda med uddamålet 3-4 under onsdagen. Detta trots att Lakers vann skotten med förkrossande 50-21.

Det vill sig inte riktigt för Växjös J18-lag i Allsvenskan Södra. Trots att man avlossade hela 50 (!) skott på mål under onsdagskvällens hemmamatch mot Frölunda blev det förlust med uddamålet, 3-4.

Gästerna fick en kanonstart på matchen då Ludwig Persson satte 1-0 redan efter 1.49. Båda lagen skapade mängder av målchanser därefter, men Perssons mål blev periodens enda.

I den andra perioden började Växjö trycka på rejält för ett kvitteringsmål, men istället för 1-1 fick vi bevittna ett nytt Frölundamål då Fabian Lysell höll sig framme och gjorde 2-0 efter drygt halva matchen spelad. Hemmalaget fick chansen i spel 5-mot-3 i slutet av mellanakten och lyckades då spräcka Hannes Kolléns nolla i bortamålet. Målet prickades in av Felix Franzén. Lakers vann skotten med 18-7 under den andra perioden, men lyckades bara peta in en puck bakom en storspelande Kollén.

Lakers dominerade fullständigt under den tredje perioden och vann skotten med hela 19-3! Trots det gjorde lagen två mål vardera, vilket betydde att Göteborgslaget till slut stod som segrare med uddamålet, 3-4. Robin Ericsson och Victor Stjernborg gjorde Lakers mål i den tredje perioden. Stjernborgs mål tillkom i spelformen numerärt överläge.

Trots en stundtals strålande insats fick Växjö alltså se sig besegrade. Lakers är jumbo i Allsvenskan Södra med endast fem inspelade poäng på åtta matcher. Det är dock bara tre poäng upp till nian Nacka och fem poäng upp till åttan Almtuna. Såväl Nacka som Almtuna har dessutom spelat en match mer än Växjö. Halva serien återstår fortfarande, vilket betyder att mycket kan hända.

Skott: 50-21 (13-11, 18-7, 19-3)

Växjö spelar sin kommande match lördagen den 16 februari borta mot Nacka. Mycket viktig match kring strecket i bottenstriden. Nacka föll senast hemma mot Djurgården med uddamålet, 1-2.