Fansen om Johan Markusson
Publicerad: 2014-06-10

Reaktionerna på Johan Markussons avslut i Växjö Lakers har varit många. På Facebook har minnena och hyllningarna haglat - och här kommer ett gäng av kommentarerna: 

Emanuel Johansson: 
Sista hemmamatchen i Växjö Ishall i kvalserien när vi redan var klara för Elitserien. #38 håller tal för hela ishallen och efter det ljuder #38-ramsan! Mäktigt!!!

Christoffer Mattisson: 
Kommer aldrig glömma när man var på plats i Örebro och laget gick upp i SHL! 
När vi sprungit in på isen och står med laget nere i sarghörnan så kommer segertalet från Markusson som tackar hela publiken som kommit dit och stöttat dem under hela säsonge
n! 
När han snackat klar börjar hela laget att sjunga " vååååår 38, Johan Johan Johan Johan Markusson! " 
Där kan man snacka om gåshud och minne som man aldrig kommer glömma!!! Du är en sådant jävla legend! 
Tröjan i taket!!!!

Stefan Törner:
Att bara nämna Johan för ett enstaka tillfälle vore orättvist. En ledare som alltid går till jobbet och gör sitt. Det är Johan Markusson för mig, en slitvarg som aldrig sätter sig själv i främsta rummet utan laget före jaget.. Har alltid tagit dom roller han blivit tilldelad utan snack.
Sen är han en otrolig pådrivare och viktig kugge både i båset och på isen.. Sen att han inte var någon skridskovirtuos eller tekniskt under spelar ingen roll. Han vann min respekt genom uppoffrande spel och att alltid vara Där.. Hans sätt att visa känslor både på isen och där det behövs är inte värt annat än full respekt!

Magnus Boxmark:
Utöver de saker vi alla sett av Johan som lagledare och stridsvagn på isen, så står Johan för exakt samma värden som representant för Växjö Lakers även utanför isen. Alltid lika proffsig och uppmärksam även gentemot representanter för sponsorer i sitt sätt att fylla rollen han tagit på sig. Allt har sin tid och plats, men Johans tröja blir tuff att fylla fullt ut. Hoppas att det kan gå att hitta en annan roll för honom i föreningen - en oerhört viktig kulturbärare för det vi lärt oss att Växjö Lakers står för! Tack Johan för det du gjort för hockeyn i Växjö!

Jonathan Andersson:
Ingen målgörare men ändå den ishockeyspelare som alltid gav 100 % och aldrig vek ner dig för sina lagkamrater. Tror aldrig någon kommer glömma hans prestationer han gjort för sitt team och dem förbli oförglömliga, Det talas om legendarer ibland och mår väl tycker jag ändå av många eller bara just för Växjö Lakers.

Patrik Johansson:
Mitt första minnet av 38 är sådär, det är när han spelade i Oskarshamn och sänkte Henrik Andersson(?) men med tanke på hans insatser i VLH så kan vi nog se mellan fingrarna på denna incedent  Tack för allt, upp med tröjan i taket!

Peter Citron:
En stor lagledare och förebild på och utanför isen! Hoppas att han kan fortsätta i Växjö Lakers organisation och bidra med sin entusiasm och ledarskap. Jag kommer sakna honom i höst men tycker att han tagit rätt beslut i rätt tid och det bara understryker hans storhet. Johan kom som ensam representant för Lakers spelare på min pappas begravning, för detta är jag honom evigt tacksam!

Daniel Nilsson:
Johan Markusson är den personen i lakers som alltid ger allt. Han slutar inte ta skär för ens det tar stopp mot spelare och sarg!
Upp i taket med Markusson och #38!!

Klas Samuelsson:
Det blir jobbigt att berätta detta för min lille 38:a när jag kommer hem i kväll. 
Du är en fantastisk förebild för många ungdomar i föreningen, Tack Johan!

Anne-Lii Green:
En riktig ambassadör för Växjö och en underbar förebild för alla ungdomar. Tack för alla spännande o roliga stunder i hockyhallarna.

Emma Fransson:
Vill bara säga tack för denna tiden. Du har tillkommit med en trygghet och med glädje som är obeskrivlig. Tusen Tack!

Anna Ohlin:
En stor eloge till dig Johan Markusson när du knackat på rutan till handikapp platsen. Så lite som behövs, för att göra någon så glad:) Han pratar om detta, väldigt ofta. Bra jobbat!

Andrei Marghit:
Ja, vad ska man säga, en härlig kille på isen, med otroligt stort hjärta och en kropp av ren betong, hans uppoffrande spel har nog bidragit en del till att Vhl är där dom är! 
Lycka till med dina nya mål i livet Mr.

Eric Stellemark:
Mitt bästa minne är när jag gick på min första match och johan smällde upp en spelare mot plexiglaset och hela växjö ishall gå bannas.

Redaktör Jonas Gustavsson