• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Idag 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Rasmussen: "Det känns lite vemodigt…"

11 juni 2014 13:22

Inatt blev det klart: Dennis Rasmussen lämnar Växjö Lakers för att spela i NHL och klassiska Chicago Blackhawks.


– Det ska bli väldigt skoj. Jag är inspirerad, jag ska verkligen försöka nå drömmen att få spela i NHL, säger Dennis Rasmussen.

– Samtidigt så är det blandade känslor. När jag packade ur grejerna ur skåpet och lämnade VIDA Arena så kändes det vemodigt. Jag har trivts fantastiskt bra i Växjö Lakers. Allt har varit perfekt. Organisationen har hjälpt mig och varit riktigt bra och Växjö Lakers har Sveriges bästa fans, inget snack om saken.

Dennis Rasmussen sällar sig nu till skaran Västerås-centrar med NHL-avtal, där Patrik Berglund, Mikael Backlund och William Karlsson också ingår.

– Västerås har lyckats bra. När jag var där hade vi otroligt bra tränare, säger Dennis.

Resan till Nordamerika sker i slutet av augusti, men redan i juli kommer Rasmussen att åka över en vecka till Chicago för att vara med på en camp. I väntan på det tränar han med en personlig tränare i Västerås, precis som han gjorde ifjol.

23-åringen gör allt för att vara så förberedd som möjligt inför NHL-utmaningen.

– Jag har pratat med många. Mikael Backlund och Patrik Berglund hemifrån, Tomi Kallio och Colby Armstrong i Växjö, någon gammal tränare som jag litar på och som har koll på NHL och vad jag är för slags spelare. Lite förberedd är jag nog, men det kommer säkert att komma upp grejer som man inte tänkt på. Jag vet att det kommer bli otroligt tufft att slå sig in därborta, men jag ser verkligen fram emot det.

Chicago Blackhawks är också en klassisk klubb?
- Verkligen, det känns otroligt bra att det blev dem som jag bestämde mig för. De slåss om Stanley Cup varje år och jag har bara hört gott om dem.

Det blir en svenskkoloni där också?
- Ja, precis, jag tror det var fem svenskar som spelade ifjol, och två av dem har jag spelat med tidigare; Marcus Krüger och David Rundblad.

Har du lirat på liten rink innan?
- Ja, i junior-VM och några andra turneringar med juniorlandslaget. Det var ett tag sedan, men jag kommer ihåg att det var rolig ishockey med mycket chanser, så det ska bli kul att testa på igen.

Den gångna vintern var Växjö Lakers och Dennis Rasmussens bästa säsong hittills i karriären.

– Först och främst så tycker jag att vi gjorde en enormt bra säsong som lag, det var min roligaste säsong och det var det bästa laget som jag spelat i. Allt var bra, utom att vi skulle gett oss chansen att spela final, jag tror vi hade kunnat göra några bra där. Men i övrigt: publiken, spelet, organisationen och fansen var fantastiska. Det var det bästa året någonsin för mig, säger Rasmussen.

Vad säger du om din egen utveckling?
- Jag tycker att jag precis som laget utvecklades, givetvis med hjälp av just laget. Jag fick mycket förtroende och vågade göra saker.

Växjö Lakers önskar Dennis Rasmussen lycka till i NHL!