Växjö Lakers vann mot Rögle ikväll
Publicerad: 2019-02-02
Växjö Lakers fick revansch mot Rögle ikväll och vann 3 viktiga poäng genom en bra laginsats tillsammans med individuella prestationer.

Första perioden i VIDA Arena började med högt ackompanjemang från läktaren, både bortastå och Västra stå med Lakejerna i spetsen var fyllda och sjöng för full hals. På isen var det också fartfyllt, båda lagen hade bra driv och vaskade fram några chanser inledningsvis. 02:11 kom matchens första utvisning som en följd av ett högt tempo och en tappad puck tvingades Jonas Röndbjerg ta till en hakning för att avvärja Rögles anfall. Boxplay har ju Växjö tränat på mycket den sista tiden, men detta till trots lyckades man inte stå emot utan gästerna från Ängelholm tog ledningen i matchen genom Linus Sandin, tid för målet 03:33 och Lakers blev fulltaliga. Stärkta av ledningsmålet vållade de gröna spelarna en del oreda framför Fasth då bland annat Kodie Curran hade fritt läge men Fasth räddade. I samband med tekning efter Curran´s skott dömde domarna ut ett lagstraff till Växjö Lakers för felaktig tekning 04:41. I efterföljande boxplay kom Shinnimin loss vid egen blå med pucken, skrinnade förbi allt och alla och fick på ett skott som efter videogranskning bedömdes vara över mållinjen innan Pogge kastade ut den. Kvitteringen kom 05:43 i spel 4-5. Resterande av gästernas powerplay blev det inte så mycket av, utan Lakers blev fulltaliga och visade sedan upp några riktigt bra anfall, där det var nära att det ringde igen bakom Pogge. Efter periodens powerbreak kom en dubbelutvisning på två Daniel, en Rahimi och en Widing och lagen fick spela med 4 man var i två minuter. Efter dessa utvisningar kom det fina spelet av sig lite, det blev mer kamp om pucken och tätt i varje situation. Lakers var det lag som ändå skapade lite fler lägen på isen, och med 3.3 sekunder kvar fick vi matchens första tvåmålsskytt. I ett 3-2 läge kom Fröberg, Shinnimin och Cederqvist, och Fröbergpassade Shinnimin, som tog sig förbi sin försvarare och stänkte upp 2:an i Pogges Vänstra kryss. Perioden sammanfattades i siffor enligt följande: 2-1 i mål, 8-6 i skott på mål och 3x2 minuters utvisning för Växjö och 1x2 minuter för Rögle.

Period två startade med ett anfall av Rögle med Lakers tog snart hand om pucken och en viss kanadensare vid namn Brendan Shinnimin fick pucken av Dominik Bokk bakom Pogges målbur och trampade runt och på något sätt gör han det igen, Pogge fick kapitulera när Shinnimins puck sakta letade sig in mellan benskydden. 3-1 till Växjö och ännu ett hattrick på vår älskade kanadensiske Shinn-Shinn-Shinnimin. Tid för målet 02:17. Rögle kämpade på men hade ett ganska tänt hemmalag att möta. 05:38 fick Rögle sätta ut en spelare på botbänken för ett felaktigt byte, men man klarade av kommande boxplay utan baklängesmål. Växjö fortsatte att trampa på, och man höll ett högt tempo och ägde pucken mer är kvällens motståndare, som trots allt snabbt ställde om när tillfälle gavs och tog sig igenom vid ett par tillfällen. Med dryga 7 minuter kvar av perioden kom Linus Sandin fri mot Fasth men skottet gick i ribban. Strax efter hade Kiiskinen och Junttila bud på ett mål, men Pogge var med på noterna. Det svängde ordentligt nu och Rögle kom loss i ett 3-2 anfall, och Fasth klarade första attacken, men returen gick rakt ut till Daniel Zaar, och han kunde göra Rögles andra poäng för kvällen i ett nästan tomt mål 13:44. Lite senare, 17:33, fick Tylor Matson sätta sig två minuter på botbänken för en cross-checking, och Lakers satte upp ett ganska bra powerplay, men lyckades inte få in någon puck. Däremot hann knappt utvisade Matson komma in på isen igen förrän han fick pucken på anfallsblå och fick iväg ett skott som retfullt letade sig mellan benskydden på Fasth och Rögle hade kvitterat 19:53. Det såg vi inte komma men det höjde ju tempen till tredje perioden. Andra perioden i siffror: 1-2 i mål, 12-7 i skott på mål och inga utvisningar för Växjö, men 2x2 minuter för Rögle.

Tredje perioden började och nu var frågan om vem som var hetast. Vi fick se ett par anfall åt vardera hållet inledningsvis, men Pogge var hårdare ansatt än Fasth. Och det var också Pogge som fick kapitulera först. Vilket hockey mål vi fick se, Roman Horák hittade vem då? Jo Brendan Shinnimin i slottet men Pogge klarade, returen gick rakt ut till Bokk som mellan benen på sig själv frispelade Horák som inte gjorde några misstag ock Lakers återtog ledningen i matchen. Tid för målet 04:42. Två minuter senare skulle Rögle få chansen i ett powerplay, sedan Daniel Rahimi blivit utvisad 2 minuter för en våldsam tackling mot sargen. Rögle är nära på en lös puck framför Fasth och nu tände matchen till ordentligt även fysiskt. Lakers försvarade område framför eget mål med hårda tag och ytterligare ett bra boxplay kunde läggas till handlingarna när Rahimi åter äntrade isen. I spel fem mot fem dominerade Växjö stort fram till matchens sista powerbreak, och man hade 12-3 i skott på mål så här långt i perioden. Pesonen-Kiiskinen-Junttila skapade flera vassa chanser men Pogge är svår att överlista. Kanske skulle finlandskedjan kunna stänga matchen? Rögle gick framåt på varje chans de kunde, och var farligt nära en kvittering ett par gånger, men Lakers försvarade sig bra och visst var det ganska rättvist när Janne Pesonen fick stänka in 5-3 pucken efter en drömpassning från Kiiskinens klubba. Tid för målet 17:20. Med knappa två minuter kvar åkte Pogge ut och ersattes av en sjätte utespelare. Rögle tog också sin time-out vid en teknings-situation till vänster om Fasth. Men Växjö Lakers stod upp och vann denna sevärda tillställning. Matchens statistik blev till slut: 5-3 i mål, 35-23 i skott på mål och utvisningarna fördelades med 4x2 minuter för Växjö Lakers och 3x2 minuter för Rögle.

Nästa hemmamatch är på torsdagen den 14/2 kl 19:00 i VIDA Arena då Brynäs kommer på besök. 14/2 är det alla hjärtans dag och vad kan då vara bättre än att titta på det lag i SHL som har det största hjärtat? Det blir en härlig kamp så se till att säkra din och din kärastes plats: vlh.ebiljett.nu