J20: Hemmaseger mot Rögle
Publicerad: 2020-09-26
J20
Under fredagkvällen kom Rögles J20-lag på besök till Växjö för att starta igång matchveckan. Matchen blev en jämn historia där både lagen hade chanser till att avgöra den till sitt lags fördel men det var tillslut Växjö som var det effektivare laget och knep segern efter slutsiffrorna 4-1.

Direkt från start var det lätt att se att detta skulke komma att bli en jämn match, lagen bytte chanser och det var inte riktigt något av lagen som tig kommandot. Efter ungefär halva första perioden soelad kunde dock Rögle ta ledningen. Efter en stökig situation framför Albin Mörck i Växjö-målet hamnade pucken tillslut i målet. Efter målet fick Växjö två raka chanser i powerplay och på det andra försöket såg Martin Fridén till att kvittera matchen och fastställa periodresultatet 1-1.

Den andra perioden blev en tillknäppt perioden, inget av lagen bjöd på särskilt mycket och det märktes att nästa mål skulle komma att bli viktigt. Men så kom det mål från nästan ingenting. Patrik Molin-Björk i Växjö stack upp i spelvändning och hittade Arvid Kruukka som kom bakom, Kruukka gjorde inget misstag och satte pucken snyggt. Växjö kunde gå in i periodvilan inför den tredje perioden med en 2-1 ledning.

Rögle kom ut flygande i den tredje perioden och de saknade absolut inte chanser för att kvittera matchen men Albin Mörck storspelade i Växjös mål. Växjö var dock inte ofarliga, laget hade några chanser och som de tog tillvara på dom. 3-1 gjorde Eric Juhlin framspelad av Hampus Sjöbrink. Efter målet kändes det som att Rögle tappade energin och under de sista minuterna kunde Växjö kontrollera sin ledning på ett tryggt sätt. Om Växjös seger inte redan var säker så såg i alla fall Arvid Kruukka till att den blev det när han gjorde 4-1 med 16 sekunder kvar av matchen. Växjö har nu spelledigt under lördagen för att sedan på söndag ställas mot Malmö Redhawks hemma i Växjö Ishall klockan 13:00

Matchen i siffror Växjö Lakers - Rögle BK 4-1

Skott: 35-38