Uddamålsförlust mot Lukko
Publicerad: 2012-08-31

Växjö Lakers föll även i den andra matchen under lägret i Finland. Lukko vann med 2-1. 

Växjö Lakers fall blev återigen den andra perioden. Mot Ilves förvandlades 1-0 till 1-5 under den andra perioden, mot Lukko blev det två baklängesmål och 0-2-underläge inför sista akten. 

- Vi gör en betydligt bättre match än mot Ilves, men vi möter ett bättre lag, säger Janne Karlsson. 

- Vi gör en helt okej förstaperiod. I andra ökade de lite samtidigt som vi tappade lite, och då kom också två baklängesmål.

Är det en tillfällighet att ni släpper in mål i andra perioden för andra gången?
- Jag vet inte. Vi somnar in lite grand, vi tycker att vi är med men ändå så slappnar vi av lite. Vi är slitna och har kört hårdare med träningen än exempelvis ifjol, och det kan spela in. Sedan drog vi på oss alldeles för många utvisningar också.

Växjö Lakers gjorde en riktigt stark sistaperiod. Med 50 sekunder kvar, och med Fredrik Norrena i båset, kom 1-2-reduceringen signerad Dennis Rasmussen.

Men närmare än så kom aldrig Växjö Lakers.

- Vi gör en riktigt bra sistaperiod, kanske den bästa vi gjort hittills under försäsongen. Vi fick 1-2 ganska tidigt med målvakten ute och hade fler chanser. Det är viktigt att se att vi kan göra mål med målvakten ute, det lyckades vi ju inte alls med ifjol, säger Janne.

- Vi vinner kamper och kämpar, men vi möter också ett rikrigt bra lag. Vi gör ingen dålig match, men de bästa lagen i Finland håller i Elitserien, och det tycker jag Lukko visar.

Lägret i Finland avslutas med lördagens match mot Ässät.

- Vi ska göra allt för att komma hem med en skalp, säger Janne.

- Vi är helt okej idag, men det är en hel del individer som har mycket mer att visa än det de visat hittills. Vi måste upp. 

Matchen mot Ässät startar 15.00 svensk tid och sänds av LGSPORTS till ett pris av 99 kronor.

» Webbsändning på LGSPORTS

Redaktör Jonas Gustavsson