• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar

Inför Växjö – Timrå

6 december 2018 12:00
Inför

I afton är det dags för ny hemmamatch när SHL-nykomlingen Timrå kommer på besök till VIDA Arena.


Torsdagen är kommen och det är dags för veckans första SHL-match för Lakers del. Kvällens match spelas på hemmaplan i VIDA Arena där SHL-nykomlingen Timrå står för motståndet.

I lördags spelade Växjö sin senast match då man föll mot HV71 i Jönköping med 4-2. Dessförinnan hade Lakers tre raka segrar och sex vinster på de sju senaste matcherna. Växjös fina form har tagit laget upp på en femteplats i tabellen där man endast är två poäng bakom tvåan Färjestad och fem poäng ifrån serieledarna Luleå.

Kvällens motståndare, Timrå, har haft det desto tyngre på sistone, men har ändå börjat komma igång aningen på slutet. Faktum är att Timrå har vunnit två av sina tre senaste matcher och har klivit över det sista strecket i tabellen. Timrå är tre poäng före Örebro, som innehar en av de två negativa kvalplatserna, och är fyra poäng bakom elvan HV71.

Växjö och Timrå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Timrå där hemmalaget vann med uddamålet 2-1. Roman Horak gjorde Lakers enda mål i matchen med blott elva sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Växjö är det laget, tillsammans med Linköping, som har spelat in mest poäng på hemmaplan under säsongen. Lakers har sju raka vinster i VIDA Arena och siktar självklart på en åttonde i afton.

Timrå är däremot det laget i SHL som skrapat ihop minst poäng på resande fot. Inför kvällens match mot Växjö kommer man med åtta raka förluster på bortaplan. Laget har dock sett betydligt bättre ut på slutet och kommer göra allt för att sno poäng mot Lakers i afton.

Ikväll kommer Växjö gå för tre nya poäng och fortsätta bygga vidare på sin fina hemmasvit samtidigt som man vill klättra ytterligare i tabellen. Timrå är av stort poängbehov och kommer göra allt för att bryta sin förlustsvit på bortaplan och samtidigt bryta Lakers långa fina hemmasvit. Kvällens match har alla förutsättningar för att bli en sevärd hockeymatch.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då.