J18: Förlust mot serieledaren
Publicerad: 2020-10-21
J18
J18 gästade under tisdagskvällen Rögle BK nere i Ängelholm. Det blev en jämn match där Växjö ledde från start och hade länge kommandot i matchen men Rögle stack upp och kunde ändå avgöra matchen i den tredje perioden. Matchen slutade 3-2 till hemmalaget och Växjös poängsvit på tre matcher bröts.

Växjö tog direkt i matchen komandot och redan i det första bytet gjorde laget 0-1. 26 sekunder in kunde Linus Lindahl peta in sin fjärde mål för säsongen efter att Röglesmplvakt släppt en retur efter ett skott från backen Ludvig Mellgren. Växjö fortsatte att spela bra inledningsvis men den aggressiva spelstilen lag kom ut med skulle rendera i en utvisning och i efterföljande powerplay för Rögle så kom kvitteringen. Växjö fortsatte spela aggressivt och det gjorde det fortsatte att rendera i utvisningar, men Växjö spelade bättre i boxplay och kunde klara av dessa innan tutan för första perioden tjöt.

Utvisningar fortsatte för Växjös del och helt naturligt började Rögle att ta över matchen mer och mer. Men hockey är inte alltid särskilt logisk för i Rögles anstormning stack Växjö upp och från absolut ingenting lyckades Växjö göra 1-2. Målvakten skulle bara ner och blockera pucken då Isak Brandt helt plötsligt dök upp och stötte in pucken mellan benen pp Rögle-målvakten. Mest förvpnad var nog Brandt själv som inte alls uppfattade att han hade gett Växjö ledningen. Rögle fortsatte efter mplet att pressa på och innan andra perioden var slut hade man hunnit kvittera efter en tilltrasslad situation framför William Håkansson i Växjös mål.

Den tredje perioden blev ett riktigt ställningskrig. Inget av lagen ville bjuda på något och målchanserna lyste med sin frånvaro. Men Rögle skulle ändå lyckas avgöra innan matchen var slut. Växjö tappade pucken i egen zon och Rögle ställde om direkt och utnyttjade läget de fick. Växjö försökte vända på matchen men med två utvisningar i slutet dök chansen till kvittering aldrig riktigt upp och Rögle kunde gå segrande ur matchen.

J18 spelar sin nästa match på söndag hemma i Vida Arena när de ställs mot HV71, nedsläpp för matchen är 14:00.