Vinst mot Malmö på bortais
Publicerad: 2017-11-23
Växjö Lakers åkte till Malmö för en tuff bortamatch. En match Växjö skulle vinna med 2-4 efter stor show från förstakedjan där Elias Pettersson gör 2+1 och Andrew Calof gör 1+2 och Växjö Lakers studsar tillbaka efter tisdagens förlust.

Inledningen av matchen är väldigt jämn och fartfylld, men det utan att någon av lagen skapar några farliga lägen. Efter 6-7 minuter börjar Växjö ta över mer av spelet och flyttar ner spelet mer och mer i Malmös zon. Efter 11:14 skulle man få utdelning och ta ledningen i matchen med 0-1! En tekning i offensiv zon som Robert Rosén vinner bak till Elias Pettersson, Elias tar sig in i banan, lurar upp Stefan Warg hela vägen upp till korvkiosken på övre etage och serverar Andrew Calof öppet mål och Calof gör inget misstag utan lägger säkert in pucken bakom Jonas Gunnarsson i Malmös mål. Efter 14:31 är det dags för den kedjan att utöka ledningen till 0-2 för gästerna! En icingpuck från Växjö som Andrew Calof slår sin försvarare i åkduellen, vinner pucken och skickar in den i slottet till Robert Rosén, Rosén är iskall med pucken och serverar Elias Pettersson tom bur till höger om Gunnarsson, och Elias skickar enkelt in 0-2 och ett nytt snyggt mål från den firman! Malmö har ett par bra avslut i första perioden, men Viktor Fasth som vaktar Växjös kasse har börjat mycket stabilt. Vi går till första periodpausen med 0-2 på tavlan. Skotten i efter 20 minuter slutar 7-9 till Växjö Lakers.

Växjö inleder andra perioden riktigt bra och skapar oro direkt i Malmös zon. Men redan efter 2:44 drar Växjös Nils Carnbäck på sig kvällens första 2:a för en fasthållning av en Malmö klubba, powerplay Malmö. Malmö sätter upp ett ganska bra powerplay, men Växjös box och Fasth gör det bra och Carnbäck tillbaka på isen. Växjö skulle dock inte vara 5 man på banan så länge, för Linus Högberg åker ut för fasthållning efter 5:06 och nytt läge för hemmalaget att komma in målmässigt i matchen. Malmös Nils Andersson har ett skott i stolpen under powerplayet, men Växjö reder ut även detta boxplayet och Högberg tillbaka i spel. Hemmalagets Christoffer Forsberg får ett friläge efter nästan exakt halva perioden spelad, men Viktor Fasth nyper den enkelt i plocken! Det är väldigt mycket Malmö just nu i matchen, och Växjö får mest slå i från sig. Efter 12:40 orkar dock inte gästerna stå emot mer. Axel Wemmenborn får pucken mitt i Växjös zon, släpper ut den till vänster till Marcus Sylvegård, Sylvegård slår sin försvarare och tar sig in framför Fasth, rundar Fasth och 1-2 är ett faktum. Även Nils Andersson får assist på reduceringen. Efter exakt 17 minuter kommer nästa mål, men det är Växjö som helt ologisk kliver upp och gör 1-3! Eric Martinsson hittar en passning från egen zon upp till Andrew Calof, Calof direktskarvar pucken rakt in i banan till Elias Pettersson, Pettersson trycker sig fri mellan Malmös bägge försvarare, och placerar läckert in pucken längst med isen mellan benen på Gunnarsson. Med 1:36 kvar på klockan är det dags för en ny Växjöutvisning, Brendan Shinnimin åker 2 minuter för en tripping. Och med 26 sekunder kvar av perioden plockar domaren ut hemmalagets Robin Alvarez 2 minuter för crosschecking, men tar även Växjös Eric Martinsson 2+2 minuter för slashing och roughing så spel 5 mot 3 för hemmalaget. Men Växjö håller ut dom 26 sekunderna, och kommer lite turligt undan i perioden med en fortsatt 2 målsledning. Skotten slutar 16-7.

Malmö inleder alltså 3:e perioden i spel 5 mot 3 i 23 sekunder. Växjö reder ut dom sekunderna enkelt, men fortsatt spel i boxplay. Men Växjö gör det riktigt bra och är åter 5 utespelare på isen och det utan Malmö skapat någonting egentligen. Växjö spelar betydligt bättre i 3:e perioden och man får långa anfall på hemmalaget. Efter drygt 10 spelade minuter rycker sig Pontus Netterberg ren för gästerna, men Netterberg träffar stolpen. Efter 11:04 är det dags för Växjö att spela boxplay igen, Noah Welch åker 2 minuter för fasthållning framför Viktor Fasth. Växjö gör återigen ett riktigt bra boxplay och Welch spelbar igen. Men det skulle dessvärre inte gå allt för lång tid innan Malmö skulle reducera till 2-3. Tuukka Mäntylä bär in pucken i gästernas zon, släpper in den mitt i slottet där Christoffer Forsberg dyker upp och klappar till och pucken letar sin in bakom Fasth vid tiden 13:19. Klockan går snabbt för hemmalaget nu, och Växjö spelar stabilt defensivt. Malmö tar timeout med 1:49 kvar, och tekning i offensiv zon. Med 1:30 kvar plockar dessutom Peter Andersson ut Gunnarsson och spelar med 6 utespelare. Och med endast 9 sekunder kvar skickar Liam Reddox ett slagskott från egen zon hela vägen in i den tomma buren, 2-4 och vinst för Växjö! Skotten i sista perioden slutar 9-9.

Nu väntar ny bortamatch på lördag, när Växjö åker för att möta Mora IK.