Övertidsförlust mot Ässät
Publicerad: 2012-09-01

Växjö Lakers förlorade även den tredje matchen under veckan i Finland. Ässät vann med 4-3 efter övertid.

Kedjan med Robert Rosén, Tomi Kallio och Gustav Hjalmarsson låg bakom alla Växjö Lakers mål framåt.

Rosén gjorde 1-0 i första perioden, Kallio skickade in 2-2 i den andra och i sista perioden sköt Rosén det poänggivande 3-3-målet.

- Det känns som att det är de som har levererat för oss mest hela tiden, Robban har gjort en hel del poäng. För oss handlar det om att få ihop hela laget och där har vi en bit kvar, säger Janne Karlsson.

Matchen stod 3-3 efter 60 minuter innan Ässät 57 sekunder in på övertiden avgjorde.

- Ässät var bra, riktigt bra. Det är ett lag som jag skulle bli förvånad över om de inte är med i toppen i finska ligen, menar Janne Karlsson. 

- Vi startade matchen riktigt bra och det var lite snöpligt att vi släppte in 1-1-målet, det hade vi inte behövt göra. I andra perioden tappade vi återigen initiativ och hamnade på efterkälken. Vi drog på oss massor av utvisningar. Sedan kom vi tillbaka riktigt starkt i sista perioden och lyckas få en kvittering. Det är synd att vi faller på övertid, men jag tycker vi gör en bra match, speciellt med tanke på att det är tunga ben och huvuden efter all träning i veckan. 

Veckans tre matcher i Finland slutade således i idel förluster, samtliga med uddamålet.

- Det är klart att man vill vinna matcher, men jag väljer att hitta de positiva delarna, och det är till exempel att vi hämtar ikapp ett underläge och får ett kryss i sista matchen. Självklart är jag inte nöjd, jag vill vinna matcher, men måste också vara realistisk och se till att vi mötte bra lag, säger Janne. 

- Plumpen under veckan är matchen mot Ilves, den ska vi vinna även om de är riktigt taggade. Lukko och Ässät är två ruggigt bra lag, så det är inte mycket att säga om att vi faller med uddamålet. Jag tycker att vi har mött betydligt bättre motstånd här i Finland i år jämfört med ifjol. 

Vad säger du om veckan i stort?
- Det har varit en bra vecka som jag är nöjd med. Vi har bott nära rinken, tränat hårdare än vi brukar, vilket också synts lite grand. Vi har inte riktigt varit vana vid det, vi har varit slitna. Samtidigt hade jag förväntat mig att vi skulle kunna hantera det bättre i matcherna. Jag tycker att veckan varit ett uppvaknande, vi vet att det kommer bli en tuff säsong för oss och vi måste jobba stenhårt i varje byte och inte tumma på något. Vi måste spotta i nävarna och jobba ännu bättre.

Spelarna har umgåtts non-stop i en vecka, vad säger du om harmonin i truppen?
- Den är bra, absolut. Det enda är att vi inte har vunnit matcherna. Elitserien närmar sig med stormsteg och då kommer vi att spela om poäng - tills dess måste vi ha hittat en mentalitet som innebär att vi ska gråta blod om vi tappar poäng.

» Se hela matchen Ässät-Växjö Lakers i efterhand

Redaktör Jonas Gustavsson