Stabil bortaseger i Örebro
Publicerad: 2016-12-28
Efter annandagens straffseger i Globen väntade ikväll ännu en bortamatch för Växjö Lakers som ställdes mot Örebro Hockey i Behrn Arena.

Det tog bara 1:47 i första perioden innan Örebro skulle ta ledningen med 1-0 genom Johan Wiklander i en stökig situation framför Viktor Andrén där Wiklander trycker in pucken i röran framför mål. Assist till Johan Adolfsson och Gustaf Franzén. Men bortalaget skulle svara ganska omgående till 1-1 genom ett mönsteranfall där Pontus Netterberg spelar pucken diagonalt genom offensiv zon till Robert Rosén, som i sin tur spelar in i mitten till en fri Tuomas Kiiskinen som gör en fint och lägger över pucken på backhand och petar in den mellan benen på Julius Hudacek, tid 3:35. Hemmalaget skapar ett par bra lägen för att återta ledning efter kvitteringen. Martin Johansson har ett skott i stolpen som bästa chans. Men efter 17:43 skulle Tuomas Kiiskinen göra sitt andra mål för kvällen till 1-2! Erik Josefsson gräver loss pucken till en fri Olli Palola framför mål, som släpper pucken vidare till Kiiskinen till höger om målet, som får tom bur att raka in pucken i och Kiiskinen gör inget misstag. 1-2 har vi på tavlan efter 20 spelade minuter och skotten i första slutar 9-9.

Andra perioden börjar lite avvaktande. Men gästerna tar över mer och mer av spelet ju längre perioden går och skapar ett par bra lägen där Liam Reddox har en styrning i stolpen. Dennis Everberg missar också ett friläge i boxplay där pucken smiter tätt utanför stolpen. Greg Squires har ett friläge men Viktor Andrén räddar pucken med sitt kvarlämnade ben vid bottre stolpen i Squires dragning. Vi får inte se några mål i den andra perioden trots antalet chanser åt bägge hållen, skotten i den andra perioden slutar 4-11.

Inledningen av tredje får vi se Växjö backa hem och stänga ner Örebro tidigt i banan på ett bra sätt. Efter 7:04 får hemmalaget ett powerplay, och efter 7:40 kommer hemmalagets kvittering till 2-2. Ett klapp-klapp spel framför Andrén som ger tillslut Libor Hudacek öppet mål på passning av Michael Haga och Glenn Gustafsson. Men gästerna skulle återta ledningen efter 14:20! Pontus Netterberg slår en lobbpassning ut ur egen zon som Erik Josefsson fångar upp så det blir en 2 mot 1. Josefsson släpper pucken över slottet till Liam Reddox som skickar iväg ett skott som Hudacek först räddar, men inte orkar hålla som glider in och 2-3 på tavlan! Med dryga 2 minuter kvar av perioden väljer Örebro att plocka ut sin målvakt. Men hemmalaget skapar inga chanser trots 6 man på banan och bortalaget håller tämligen lätt undan och plockar med sig 3 poäng hem i bussen till Småland och Växjö! Skotten i den tredje perioden slutar 6-10.

På fredag väntar äntligen hemmamatch i VIDA Arena igen när Skellefteå AIK gästar - Vi syns då!