Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Vår kapten flyttar hem

7 maj 2015 16:01

Vi är i en tid då spelare byter SHL-klubbar, skriver kontrakt i andra ligor eller väljer att göra något annat. Det är naturligt i branschen.
Men när en kapten och en hockeylegend inom SHL som Tomi Kallio flyttar hem till Finland, då blir det något annat.


38-årige Tomi Kallio kommer från finska Turku eller Åbo som vi kallar det för. Han har bland annat spelat i finska landslaget, gjorde några säsonger för Atlanta Trashers i NHL, i samma liga spelade han också för Columbus Blue Jackets och slutligen Philadelphia Flyers innan han skrev på för Frölunda under säsongen 2002/2003.

Och det är i SHL (och före detta Elitserien) som Tomi Kallio spelat flest matcher. Under sin tid i Sverige har han spelat 637 matcher och gjort 464 poäng enligt eliteprospects.com.

Av dem spelade han 204 matcher för Växjö Lakers i grundserien och 26 matcher i slutspel. Han fick även fira sitt 200.e mål i vår tröja, 211 blev det totalt.

Men det är inte bara hockeyn som man tänker på när man tänker på Tomi Kallio. När jag jobbade en kväll under slutspelet så skulle jag hämta något i ett av båsen på plan 4 i Vida Arena. Nere på isen hörde jag skratt och i det lilla ljus vars arenan då var upptänt i skymtade jag familjen Kallio. Tomi med sitt yngsta barn i sin famn medan de skulle åka ifatt det äldre syskonet och barnens mamma. Jag satt där och tittade på dem en stund och funderade på hur det verkligen var att leva i en hockeyfamilj. Både som spelare, partner och barn. Tänk så mycket de, alla i familjen, delat med sig av sin pappa/make för att vi ska kunna få se honom match efter match. Tack för det.

En annan sak jag tänker på när jag tänker på Tomi Kallio är att det finns inte många spelare inom Växjö Lakers ungdom som inte gjort en high five med honom eller snackat lite, fått en klubba eller en knack på hjälmen av Tomi. Han var inte bara A-lagets kapten, han var hela klubbens kapten.

Det finns mycket att berätta om Tomi Kallio. Bland det som hänt på senaste tiden det avgörande målet mot Örebro i förlängningen som gjorde att vi gick till semifinal eller när hela Scandinavium börjar applådera när Tomi intervjuas inför en semifinalmatch trots att han tillhörde motståndarlaget. Men allt detta kommer ni att kunna läsa om och höra om på så många fler platser.

Så vi riktar bara ett hjärtligt tack till vår kapten som nu valt att flytta hem till Finland med sin familj. Tack för din tid i Växjö Lakers och i hockeysverige. Lycka till med vad du än bestämmer dig för att göra.