J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-12-10
Växjö spelade två matcher på bortamatcher under helgen där man föll mot Linköping med 1-4 under lördagen för att sedan besegra Södertälje med uddamålet 4-3 under söndagen.

Lakers J20-lag hade chansen att vinna J20 SuperElit Södra under helgen, men man föll med 1-4 borta mot Linköping under lördagen och slutade på en tredjeplats, två poäng ifrån just tvåan Linköping och ettan Färjestad.

I lördags föll alltså Lakers borta mot Linköping med 1-4. Hemmalaget var det bättre laget matchen igenom, men trots det stretade Lakers på bra. Inför den tredje perioden ledde Linköping bara med 1-0, men inom loppet av fem minuter i början av den tredje perioden gjorde hemmalaget två mål i powerplay. Axel Sundberg reducerade förvisso för Lakers lite senare, men Gustav Lindberg satte spiken i kistan, 4-1, under slutminuterna av matchen.

• 1-0 (00:28) Johan Södergran assist Jonathan Rodensjö, William Worge-Kreü
  • 2-0 (41:22) Pontus Eklöf assist Nikola Pasic, Jonathan Rodensjö – 5/4
  • 3-0 (46:02) Petter Eklöf assist Gustav Lindberg – 5/4
  • 3-1 (56:03) Axel Sundberg assist Alexander Andersson, Gabriel Seger
  • 4-1 (58:04) Gustav Lindberg utan assist

Skott: 33-17 (11-9, 11-7, 11-1)

Det gick desto bättre under söndagen för Lakers. Då gästade man Södertälje och lyckades vinna med uddamålet 4-3.

Södertälje tog tidigt ledningen i den första perioden, men Växjö hann både reducerade och kvittera innan pausvilan. I den andra perioden tog gästerna ledningen när Ludwig Wistén gjorde 3-2 i spel fem-mot-tre. Hemmalaget kvitterade i den tredje perioden, men med endast 1.47 kvar av den ordinarie speltiden avgjorde Axel Sundberg för Lakers.

• 1-0 (00:35) Jesper Lindén assist Sebastian Frantz
  • 2-0 (04:47) Jesper Lindén assist Jesper Wikström, Carl Skärström – 5/4
  • 2-1 (14:22) Christoffer Anren assist Ludwig Wistén – 4/5
  • 2-2 (19:20) Oscar Almberg assist Alexander Sunnefors
  • 2-3 (33:08) Ludwig Wistén assist Alexander Andersson, Axel Sundberg – 5/3
  • 3-3 (51:57) Niklas Frödén assist Filip Jakobsson, Carl Skärström – 5/4
  • 3-4 (58:13) Axel Sundberg assist Christoffer Anren, Ludwig Wistén

Skott: 37-17 (16-5, 5-7, 16-5)