J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-11-19
J20
Växjös J20-lag spelade två matcher under helgen där det blev seger i båda. Under lördagen bortabesegrade man Rögle med uddamålet 3-2 och under söndagen tog man en klar 5-1-seger borta mot Malmö.

Under helgen spelade Växjös J20-lag två bortamatcher i Skåne där det blev vinst i såväl Ängelholm som Malmö. Därmed spelade Lakers hem sex härliga poäng till Småland.

Under lördagen vankades det bortamatch mot Rögle i Ängelholm. Hemmalaget öppnade målskyttet i den första perioden, men under mellanakten gjorde Växjö tre mål på knappt tio minuter. Simon Svensson satte 1-1 innan Mathias Kemppi sköt såväl 2-1 som 3-1 i numerärt överläge. I den tredje perioden reducerade hemmalaget, men därefter spikade Jesper Eliasson igen Lakers mål.

Skott: 31-28 (16-11, 4-12, 11-5)

Under söndagen var det dags för nästa skånska motstånd då Malmö väntade. Hemmalaget tog ledningen omgående, men därefter var det Växjö resten av perioden. Adam Bäckstrand kvitterade på straff innan Robin Sundman och Tom Nilsson gjorde 2-1 samt 3-1 inom loppet av 13 (!) sekunder under den första periodens sista minut. I slutet av den andra perioden utökade Otto Henell Växjös ledning till 4-1 och med endast 28 sekunder kvar av den ordinarie speltiden satte Jakob Heljemo spiken i kistan, 5-1.

Skott: 29-30 (8-13, 12-8, 9-9)

I och med helgens två fullpoängare ligger Växjö på en sjätteplats i tabellen med 29 inspelade poäng på 19 matcher. Lakers är endast en poäng bakom femman Södertälje och två poäng efter fyran Örebro. Det ska dock tilläggas att såväl Södertälje som Örebro har spelat en match mer än Växjö.

Växjö spelar härnäst hemma mot HV71 på onsdag. Derbyt startar 19:00 och spelas i Växjö Ishall. Jönköpingslaget ligger trea i tabellen med 39 poäng på 20 matcher. Senast besegrade man sjuan Färjestad med förkrossande 9-1.