Inför Frölunda – Växjö
Publicerad: 2022-04-05
Inför
För andra kvartsfinalen i rad hämtade Växjö i kapp ett tvåmålsunderläge och tvingade fram en förlängning. Väl i övertiden har det dock blivit dubbla förluster. I kväll stundar viktiga kvartsfinal 3, där Lakers behöver knipa en vinst.

Kvartsfinal 1 och kvartsfinal 2 har varit sig lika. Frölunda har lyckats spela till sig en tvåmålsledning, som Växjö sedan hittat ett sätt att kvittera och ta vidare till förlängning. Väl i övertiden har Frölunda vunnit båda fajterna och har således 2–0 i matcher. Det innebär att fyra av säsongens sex inbördes möten gått till förlängning, där Frölunda segrat i samtliga övertidsmatcher.

-Det är en mental utmaning att åka på två övertidsförluster och det är precis vad slutspel handlar om här. Att orka lägga den här bakom sig och blicka framåt, hitta små delar, små detaljer i spelet. Men framför allt hitta kraften ihop som grupp att komma ut i match 3 och göra vår bästa prestation i den här matchserien, sade Sam Hallam på presskonferensen efter kvartsfinal 2.

Under tisdagskvällen väntar viktiga kvartsfinal 3, där Lakers behöver knipa en vinst för att skaka liv i matchserien. Skulle det bli ytterligare ett nederlag behöver Växjö vinna fyra raka matcher, för att avancera till semifinal. Joel Kellman, som inlett slutspelet bra med fyra poäng (1+3) på två matcher, vet vad som krävs för att vinna i afton.

-Det gäller att vi kommer ut och spelar lite Lakers-hockey i Scandinavium, för att bryta trenden här, säger Joel Kellman inför kvällens kvartsfinal.

I och med Frölundas hemmavinst i kvartsfinal 1 har laget vunnit nio av de tio senaste tävlingsmatcherna som hemmavärd. Lägg därtill att Göteborgslaget vunnit tolv raka matcher mot Växjö då man agerat hemmalag (alla sammanhang inräknat).

Växjö har under den senare tiden spelat en bra ishockey på bortais, trots att man inte fått resultaten med sig alla gånger. Lakers har vunnit två matcher och tagit poäng i fem raka på resande skridsko. Samtliga nederlag har kommit efter förlängning, där Frölunda vunnit två av holmgångarna. I kvartsfinal 3 är det dags för Växjö att ha marginalerna med sig och knipa en oerhört betydelsefull vinst.

Kvällens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Olle Lycksell, Joel Persson, Hardy Häman Aktell och Joel Kellman leder Växjös interna poängliga i slutspelet med fyra poäng vardera.

… Frölunda bara vunnit en av sina fem senaste hemmamatcher efter ordinarie speltid.

… Backen, Hardy Häman Aktell, noterades för fyra framspelningar i kvartsfinal 2.

… Hela 14 Frölunda-spelare hamnade i poängprotokollet i kvartsfinal 2.

… Frölunda stått som segrare i åtta raka matcher, när förlängning/straffar har fått avgöra.

Timmy Renud