J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-10-14
Under helgen spelade Växjö två matcher mot skånskt motstånd där man gick vinnande ur striden i båda. Rögle besegrades med 4-2 under lördagen och Malmö med 5-2 under söndagen.

J20 SuperElit Södra rullade vidare i helgen med två nya matcher för Växjös del. Båda matcherna spelades mot skånskt motstånd där man besegrade Rögle med 4-2 på hemmaplan under lördagen och Malmö på bortais under söndagen där segersiffrorna skrevs till 5-2.

Växjö – Rögle

Mötet mot Rögle spelades i VIDA Arena under lördagen där närmare 200 besökare var på plats, vilket är en fin siffra i J20. Åskådarna fick se ett mycket taggat Växjö som kom ut stenhårt. Lakers vann perioden med 13-4 i skott och 2-0 i mål. William Magnusson gjorde 1-0 i powerplay redan efter 3.16 och skickade även in 2-0 drygt tio minuter senare.

I mitten av den andra perioden fick Växjö nytt powerplay och återigen svarade Magnusson för ett mål i numerärt överläge. Målet var Magnussons tredje för dagen, vilket betydde hattrick. När Växjö såg ut att gå till periodvila med en trygg ledning inför den tredje perioden smällde Rögles Gustav Arvidsson in två mål inom loppet av 26 (!) sekunder och Lakers trygga tremålsledning var hastigt och lustigt endast nere på uddamålet.

Den tredje perioden var jämn spelmässigt och bjöd endast på ett mål. Det målet prickade hemmalagets Martin Fridén in, vilket betydde att Växjö till slut kunde vinna den rafflande matchen med 4-2 och ta en ny seger i jakten på en topplacering i J20 SuperElit Södra.

Malmö – Växjö

Under söndagen var det nästa skånska lag som stod för motståndet, denna gång Malmö på bortaplan. Den första perioden var jämn där vi endast fick bevittna ett mål. Det målet prickades in av Lakers-spelaren, Hugo Wirell, i numerärt underläge.

I mitten av den andra perioden utökade Växjö sin ledning till 2-0 då Lucas Edmonds höll sig framme och skickade in sitt sjunde mål för säsongen. Malmö skulle dock reducera några minuter senare då Albin Bardh gjorde 1-2 i spelformen powerplay.

Malmö kom ut bra i den tredje perioden och fick ganska snabbt in en kvitteringspuck. Växjö lyckades samla sig, trots att man tappat 0-2 till 2-2, och återtog sin ledning några minuter efter hemmalagets 2-2-mål. Det var en viss William Magnusson som höll sig framme och sköt sitt fjärde (!) mål under helgen. Som om inte det vore nog utökade Adam Bäckstrand Lakers ledning till 4-2 innan Rasmus Järvelin fastställde slutresultatet till 5-2 i powerplay under slutminuterna.

Skott: 31-29 (9-10, 11-6, 11-13)

Växjö vann alltså två av två matcher i helgen och spelade in totalt sex poäng. Det gör att laget ligger på en fjärdeplats i tabellen med 23 inspelade poäng på 13 matcher. Man är sex poäng före femman Malmö och är endast två poäng bakom trean Frölunda.

Fredagen den 18 oktober spelar Växjö sin nästa match då man tar sig an Karlskrona på bortaplan. Karlskrona ligger åtta i tabellen med åtta poäng på elva matcher. Man vann senast hemma mot Rögle med 4-1.