Laget har vässat offensiven
Publicerad: 2011-09-21

Växjö Lakers har haft fyra matchfria dagar inför torsdagens bortadrabbning mot Timrå och då har man passat på att nöta anfallsspelet.

– Vi har nött lite mer på power play de här sista dagarna. Plus tränat anfallsspel där vi är lika många anfallare och försvarare på rinken. Vi märker under matcherna att ingen släpper till tre mot tvåor eller två mot ettor, utan det är i spelet med lika många på banan som man måste hitta lösningarna, och där ska vi bli bättre, säger Växjö Lakers assisterande tränare Fredrik Hellgren.

Det känns som att defensiven sitter, men att vi väntar på offensiven?
– Vi måste spetsa till oss i allt vi gör, framförallt när vi kommer innanför offensiv blå.

Växjö Lakers första elitserievecka var intensiv med tre matcher på fem dagar. Facit blev två poäng (straffvinst borta mot Luleå) och ännu har ingen trepoängare spelats in.

Men Fredrik Hellgren bekymrar sig inte över det intensiva spelschemat.

– Det är det här schemat som gäller och det är inte annorlunda för något annat lag. Det är bara inspirerande att som nykomling att få spela de här matcherna. Man behöver inte säga så mycket till grabbarna, de är taggade ändå.

Under torsdagskvällen är det dags för säsongens fjärde match och tredje på bortaplan. Växjö Lakers ställs mot Timrå som inlett säsongen med en förlust och en straffseger. Laget från Medelpad jagar alltså också sin första trepoängare.

– Timrå gnuggar på bra, det såg vi inte minst mot Skellefteå senast. Jag tror att de gått ihop hela laget, kanske hela bygden, med tanke på hur utdömda de har blivit. Det är lite ”vi mot hela världen” och det ska man inte underskatta, säger Fredrik Hellgren.

Vad är viktigast för er?
– Det är en bortamatch så det handlar om strukturen i försvaret. Sedan har vi som sagt trimmat anfallsspelet och vi måste förvalta chanserna vi skapar på ett bättre sätt.

Växjö Lakers rumsterade om lite i laget senast där Josh Soares gick in med Mike Iggulden och Anders Eriksson medan Tomi Kallio och Brad Moran fick sällskap av Liam Reddox.

– Josh vill ha mycket puck, har många bra idéer och vill bygga upp spelet och det var han inte ensam om med Kallio och Moran. Ibland är det fel att spela för många kockar i samma kedja, så han får ”kocka” i andrakedjan, säger Hellgren.

Hur laget formeras bestäms efter värmningen under torsdagen.

Redaktör Jonas Gustavsson