J18: Växjö föll mot Malmö
Publicerad: 2019-10-07
J18
Under söndagen spelade Växjö sin sjunde match för säsongen då Malmö gästade i VIDA Arena. Matchen vann bortalaget med 8-4 i en målrik och underhållande tillställning.

Under söndagen var det dags för ny match för Växjös del då Malmö kom på besök. Matchen, som spelades i VIDA Arena, slutade med hela tolv (!) mål där gästerna gjorde åtta av dessa och vann således med 8-4.

Växjö fick en tidig uppförsbacke i matchen då Malmö ledde med 2-0 redan efter 13.02. Lakers svarade dock för en snygg comeback när man gjorde såväl 1-2 som 2-2 inom loppet av 57 sekunder i slutet av perioden. Joel Svensson och Jacob Sagadin noterades för målen. Malmö lyckades dock återta ledningen 41 sekunder innan pausvilan.

I början av den andra perioden utökade Malmö sin ledning till 4-2. Henrik Hallberg reducerade till viktiga 3-4 med endast 22 sekunder kvar av mellanakten. Trots det sena målet skulle Malmö lyckas peta in ytterligare en puck innan perioden var över och ställningen var således 5-3 till Malmö efter 40 spelade minuter.

Efter drygt sju minuters spel av den tredje perioden fick Växjö chansen i spel fem-mot-tre. Hemmalaget tog möjligheten då Alex Ånnhagen lyckades reducerade till 4-5. Därefter gjorde Skånelaget två raka powerplaymål innan Hugo Nilsson skickade in 8-4 i tom kasse.

Växjö ligger femma i tabellen med sina 14 poäng på sju matcher. Man har samma poäng som fyran Malmö och är en poäng före sexan Troja/Ljungby i den jämna tabellen.

• 0-1 (10:52) Tim Lindfors assist William Von Barnekow Löfberg, Hampus Johannesson
  • 0-2 (13:02) Hampus Johannesson assist Kasper Arwefjäll, Leon Mathiasson – 5/4
  • 1-2 (17:03) Joel Svensson assist Ivar Kjellsson
  • 2-2 (18:00) Jacob Sagadin assist Hugo Brandi
  • 2-3 (19:19) William Von Barnekow Löfberg, assist Tim Lindfors, Hampus Johannesson
  • 2-4 (23:44) Ivan Björkly-Nordström assist Hugo Nilsson
  • 3-4 (39:38) Henrik Hallberg utan assist
  • 3-5 (39:57) Isac Göransson assist Matej Kaslik, Kasper Arwefjäll