Växjö tillbaka som vinnare mot Örebro
Publicerad: 2017-03-03
Växjö tog sig tillbaka på vinnarspåret efter kvällens målrika vinst med 7-4 när vi fick besök av Örebro

Hemmalaget inleder med bra fart på skridskorna och skapar ett par halvchanser för ett tidigt ledningsmål, men Julius Hudacek räddar chanserna tämligen enkelt. Därför kom matchens första mål lite ologiskt till gästerna efter en kontring där Joel Mustonen släpper in pucken i mitten till Tom Wandell som inte gör något misstag och lägger in 0-1 bakom Joacim Eriksson efter 5:41. Efter det tappar hemmalaget lite av övertaget i spelet och Örebro får ett par farliga kontringar, men som inte resulterar i något mål. Men efter 11:56 skulle Växjö kvittera matchen på en rejäl bjudning av Hudacek bakom sin egna målbur. Adam Brodecki dumpar ner pucken bakom mål, Hudacek går ner för att stoppa pucken, bakom honom kommer Dennis Everberg och petar bort pucken för Hudacek till Adam Brodecki som vänder upp och retfullt lägger in pucken i den tomma buren. Hemmalaget får ett powerplay med dryga 5 minuter kvar av perioden men lyckas inte vaska fram någon farlig målchans under det övertaget. Sista 3 minuterna av perioden är det mest ett ställningskrig utan några målchanser och vi går till paus med 1-1 på tavlan. Skotten i den första perioden slutar 7-6 till Växjö.

Växjö inleder andra perioden som den första, med hög fart och får ett tidigt powerplay, men även denna gång som slutar utan utdelning. Men det skulle komma ett ledningsmål för hemmalaget efter 4:14 till 2-1! Nils Carnbäck transpoterar in pucken fint i offeniv zon, sedan släpper han upp den på backen där Oliver Bohm siktar in sig och skickar in pucken, där Linus Förberg står och styr in pucken bakom Hudacek. Gästerna skulle dock kvittera efter 6:41 till 2-2. Marcus Weinstock tar pucken genom hela banan, bryter sig in framför Eriksson som räddar Weinstocks avslut, men på returen framför mål dyker Greg Squires upp och petar in kvitteringen. Efter kvitteringen får gästerna sitt första powerplay för kvällen, men Växjö reder ut det på ett bra sätt. Efter 12:13 får hemmalaget återigen en ny chans i powerplay, och denna gång skulle man utnyttja det. Emil Pettersson lägger upp pucken på blå till Nick Bailen, Bailen släpper i sin tur ut den till vänster där Olli Palola står i sin speciella position och avlossar ett skott som Hudacek är på, men orkar inte hålla och 3-2 är ett faktum vid tiden 12:53! Hemmalaget tar över spelet helt efter sitt ledningsmål och man skulle utöka ledningen efter 18:48 genom Nick Bailen. Bailen smyger upp på vänsterkanten i offensiv zon och gästerna glömmer helt bort honom och han får länge och väl sikta in sig innan han skjuter in ett handledsskott till höger om Julius Hudacek. Assist på 4-2 fick Emil Pettersson och Dennis Everberg. Och det är ställningen efter 40 spelade minuter. Skotten i den andra perioden slutar 16-9.

Inför den tredje perioden byter Örebro målvakt där Julius Hudacek får lämna över till Axel Brage. Hemmalaget kommer ut bra även i tredje perioden och sätter hård press på gästerna direkt. Och efter 5:01 slänger Eric Martinsson iväg ett dragskott från blålinjen som seglar hela vägen in i vänsterkrysset bakom Brage till 5-2. Assist till Philip Holm och Olli Palola. Men det skulle bara gå 16 sekunder innan Örebro skulle reducera i en tilltrasslad situation framför Joacim Eriksson och Kalle Jellvert skulle vispa in 5-3 på assist från Nicklas Grossman. Men samma spelminut skulle Växjö hinna göra 6-3 också! Josh Hennessy hinner upp pucken precis på blålinjen, slänger pucken mot mål, där pucken glider under Axel Brage och på mållinjen dyker Pontus Netterberg upp och petar in pucken 5:59. Philip Holm noteras för sin andra assist under 1 minut också. Och på något vis känns det som om den minuten stänger matchen. Bägge lagen vet att ett nytt möte går av stapeln redan inom 24 timmar och slår av på farten. Men när man sitter och väntar på slutsignalen sticker gästerna upp i ett sista försök att skaka liv i matchen. Och 6-4 skulle komma vid tiden 16:26 när Marcus Weinstock prickar krysset bakom Eriksson på assist av Greg Squires och Johan Mortin. Gästerna tar sen timeout och plockar ut Brage. Vid 18:32 skickar Pontus Netterberg in 7-4 i tom bur på assist av Dennis Everberg! Och det är det sista som händer i matchen och skotten i tredje slutar 11-8.

Kvällens publiksiffra blir 5013 personer.

Nu väntar som sagt ny match redan i morgon när Lakers åker för returmöte med Örebro.