Inför Örebro: "Bra läge för en roadtrip..."
Publicerad: 2013-09-24

Efter några dagars vila är det under onsdagen dags för match igen då Växjö Lakers ger sig iväg norrut för att möta nykomlingen Örebro.

Växjö Lakers inleder SHL med ett tufft spelschema. Av de fem kommande matcherna spelas fyra på bortaplan. 

Under onsdagen lämnar truppen Växjö för att komma tillbaka först under lördagen. På schemat står matcher mot seriens nykomlingar: Örebro på onsdag och Leksand på fredag. 

- Det är en bra utmaning för oss. Jag tror det är att bra läge för oss att få sätta oss på bussen, ha några dagar ihop och få två kanonmatcher. Vi möter två hungriga lag med mycket publik, så det är tuffa matcher för oss, säger tränaren Sam Hallam efter tisdagens träning. 

Örebro och Leksand är två lag som Växjö Lakers har en diger historik med från tiden i HockeyAllsvenskan. 

- Så är det och det märkte man på försäsongen mot Örebro också. Både vi och Örebro har många nya spelare, men visst syntes det att de här tröjorna ställts mot varandra innan. Det tillför en extra edge till matcherna, säger Hallam. 

Växjö Lakers har inlett säsongen med att spela in två poäng på fyra matcher och laget väntar på första segern. Sam Hallam har inte varit helt nöjd efter de två senaste bataljerna (1-4 mot Luleå och 0-3 mot Brynäs). 

- Vi tycker fortfarande att vi gör många bra saker i vårt spel, men det kommer ner till att vi måste göra fler mål än motståndarna och det har vi inte gjort. Vi gör saker bra, men det är mycket som vi måste förbättra, dels för för att göra fler mål, dels för att få in mer tålamod i spelet så att vi inte forcerar något. I matchen mot Luleå var det många detaljer som inte var bra, men vi var bättre mot Brynäs där vi till exempel tog färre utvisningar.

Har ni pratat om att hålla ner klubborna för att undvika slashing-utvisningar?
- Ja, absolut. Mot Luleå handlade det inte om otur att klubborna var där de var, utan vi gick in i situationerna på fel sätt och när vi sammanfattade ner det till laget så var det många som tog till sig det och insåg att vi inte kan spela så. Vi gjorde det mycket bättre mot Brynäs och nu gäller det att bygga vidare på det. 

Något som var vasst under försäsongen var power play. I SHL-upptakten har Växjö Lakers inte alls hittat samma flyt.

- Det finns några saker som vi måste göra bättre. Hitta bättre vägar till målet, bland annat. Sedan är det små marginaler. Vår enhet med Roséns gäng tycker jag satt upp många bra spel utan att få utdelning. Vi försöker ge spelarna verktygen för att lyckas, men det gäller också att slappna av där ute och ta situationerna som de kommer. Vi behöver hitta lite balans och harmoni, säger Hallam. 

- Alla andra, precis som vi, scoutar motståndaren för att se hur mycket man kan förstöra för dem, så det gäller att jobba med att hitta förfiningar och detaljer för att hela tiden vara på tårna med nya lösningar. Vi gör vad vi kan för att det ska lossna, men det kan likväl komma ett skott som tar på ett benskydd och in som får det att lossna. Det gäller att fortsätta att ha en hög ambitionsnivå, då kommer det att gå bättre framöver. 

Positivt inför bortatrippen är att samtliga spelare är tillgängliga för spel, inklusive Johan Markusson som missat de senaste matcherna.

Matchen mot Örebro spelas i Behrn Arena onsdagen 25 september med nedsläpp 19.00. Matchen sänds på C More Live med start 18.55.

Du kan också se Växjö Lakers bortamatcher på webben: 

» Webbsändning

Redaktör Jonas Gustavsson