Bra prestation på Hovet men inga poäng
Publicerad: 2020-02-13
För Växjö Lakers gick igår bussen upp till huvudstaden där kvällens motstånd Djurgården väntade. Men gästerna fick åka hem till Småland utan poäng trots en bra prestation.

Denna torsdag var det dags för Växjö Lakers att åka på besök till huvudstaden och klassiska hovet för möte med Djurgården i omgång 40. En match som direkt börjar med en riktigt bra Lakers chans då Djurgården bjuder på lite fika i egen zon. Men nått mål får vi inte i detta läge. Spelet inledningsvis är ganska böljande och båda lagen skapar sina små möjligheter.

Efter 14.29 är det så dags för första utvisningen när Shinnimin lite olyckligt åker på en holding utvisning i offensiv zon. Och då är det även dags för nätrassel för första gången ikväll när Linus Hultström kastar in en puck mot mål från vänsterkanten som Mattias Guter är sista på och vi har 1-0 till hemmalaget efter 16.12.

Efter målet tappar gästerna en del fart under skridskorna och det blir hemmalaget som dominerar de sista minutrarna av perioden. Och man gör det så pass bra att man ser till att Lakers drar på sig en utvisning med bara 8 sekunder kvar av perioden. Man lyckas dock hålla tätt dessa sista sekunder och hemmalaget vinner perioden med 1-0 och så även skotten med 11-9.

Inledningen av den andra perioden handlar om PP spel för hemmalaget och Lakers hinner denna gång att bli fulltaliga, dock endast med 1 sekund innan Sebastian Strandberg kan sätta 2-0 på en riktigt fin passning från Michael Haga. Men Lakers spelar betydligt bättre den här perioden, och man får t.o.m Djurgården att ta en time out och dessutom fixar man ett PP spel efter att Tom Nilsson slagit klubban ur händerna på Gynge.

Tyvärr får man inte till PP spelet under den här perioden och man skapar inte mycket under dessa 2 minuter. Men i spelet 5 mot 5 är man det bättre laget under andra perioden med Svedberg står ivägen för allt så långt. Lakers vinner skotten i den andra perioden 8-14.

Den tredje ronden börjar på absolut sämsta möjliga sätt när Sebastian Strandberg väldigt enkelt får komma in djupt centralt i Lakers zon utan att backarna försöker sätta stopp och kan i sista skedet lägga en macka i djupet till Niclas Bergsfors som bara styr pucken in mellan benen på Fasth. Målet kommer redan efter 1.06.

Men gästerna ger inte upp utan försöker sätta tryck framåt. Och till slut efter 3.25 och över 160 minuter utan mål så får vi utdelning genom Micflikier som spelas fram av Erik Josefsson efter att Djurgården slarvat i egen zon. Förhoppningen var ju att detta skulle ge Lakers lite momentum och att vi skulle få se en rejäl anstormning från gästerna. Men det blir lite så där av den varan.

Man sliter jättehårt och vill verkligen, men det känns ändå som att Djurgården har kontroll trots Lakers reducering. Hemmalaget får en möjlighet att avgöra matchen i PP efter dryga 10 minuter när Koivisto får vila 2 minuter. Men Lakers lyckas hålla rent och man får ändå en chans i slutet att få till ytterligare en reducering. Med ca 3.40 kvar av matchen så tar Hallam ut Fasth och satsar på 6 mot 5 spelet.

Men med 2.30 kvar kan Patrik Berglund avgöra med att lägga pucken i öppen bur. En bra prestation, men vi får tyvärr inte med oss något resultat. Vi förlorar skotten i den sista perioden med 8-7, men vinner totalen med 27-30. Svedberg i Djurgårdskassen var omutlig idag. Ny match på lördag då vi gästar Oskarshamn.