Inför Växjö – Rögle
Publicerad: 2020-02-11
Inför
Landslagsuppehållet är över och det är dags för slutspurten av SHL:s grundserie. Under tisdagskvällen spelar Växjö en ny viktig hemmamatch, denna gång mot sjuan Rögle.

Det var tio dagar sedan Växjö spelade sin senaste match. Nu är landslagsuppehållet över för den här gången och det är dags att inleda slutspurten av SHL:s grundserie där varje match är viktig.

Växjö kommer från två klara förluster och landslagsuppehållet kom således lägligt. Nu är det dags att ladda om för de 14 resterande omgångarna och försöka spela in så mycket poäng som möjligt för att nå en slutspelsplats.

Lakers ligger på en tiondeplats i tabellen med 50 inspelade poäng på 38 matcher. Man är därmed tre poäng före elvan Brynäs och har sju poäng upp till nian Malmö. Det ska dock tilläggas att såväl Brynäs som Malmö spelat en match mer än Växjö.

I kväll står Rögle för motståndet. Rögle vann senast mot nykomlingen Oskarshamn med 5-3, men föll i fem av sju matcher innan dess. Formen är således tveksam på Ängelholmklubben. Skånelaget ligger på en sjundeplats i tabellen med 63 poäng på kontot.

Växjö och Rögle har mötts två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen vunnit en varsin bortamatch. Rögle vann i VIDA Arena med 3-1 medan Lakers vann i Skåne med uddamålet 2-1. Den matchen var för övrigt det senaste mötet lagen emellan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena där Växjö normalt sett är starka. Lakers har vunnit sex av sina åtta senaste hemmamatcher där de enda förlusterna kommit mot Skellefteå och Malmö med uddamålet. Rögle å sin tur har varit bra på resande fot på slutet då man lyckats vinna fyra av sina sex senaste bortamatcher. Allra senast fick man dock se sig besegrade mot Linköping med hela 1-5.

Bortser man från Rögle vinstmatch i VIDA Arena senast har Växjö vunnit nio (!) raka SHL-matcher på hemmaplan mot kvällens motståndare. Lakers, som trivs bra mot Rögle, kommer göra allt för att bärga ytterligare en vinst under tisdagskvällen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!

Timmy