Inför Örebro – Växjö
Publicerad: 2019-03-02
Inför
Två formstarka lag gör upp om tre nya viktiga poäng i Behrn Arena i eftermiddag.

Sex matcher återstår av SHL:s grundserie där det väntar full omgång i eftermiddag. Växjö har skaffat sig ett rejält andrum då laget tagit fyra raka trepoängare och har hela sju poäng ner till en sjundeplats. Mycket kan dock hända innan grundserien ska summeras och varje match ska tas på största allvar.

I eftermiddag gästar Växjö formstarka och pånyttfödda Örebro. Växjö har, som tidigare nämnt, fyra raka segrar i bagaget och ligger på en fjärdeplats i tabellen med 77 inspelade poäng på kontot. Lakers är endast tre poäng efter trean Frölunda, tre poäng före femman Djurgården och sju poäng före sexan HV71, sjuan Skellefteå och åttan Malmö.

Senast vann Växjö borta mot Linköping med 4-2 där Shinnimin sköt det matchvinnande 3-2-målet i mitten av den andra perioden. Erik Josefsson fastställde sedan slutresultatet till 4-2 i tom kasse med tolv sekunder kvar av matchen. Talangerna Jonas Röndbjerg och Filip Cederqvist gjorde Växjös övriga två mål i matchen.

Dagens motståndare, Örebro, har varit strålande på slutet och har häng på en slutspelsplats. Laget föll förvisso senast borta mot Frölunda, men radade upp fem trepoängare i följd innan dess. Örebro ligger tolva i tabellen sex poäng före Mora och är endast fem poäng efter tian Linköping, som i skrivande stund innehar den sista åttondelsfinalsplatsen. Ser man till de 20 senaste omgångarna ligger Örebro på en delad fjärdeplats och är således ett av seriens absolut starkaste lag för tillfället.

Kvällens möte lagen emellan blir det sista i årets grundserie. De båda lagen har vunnit en varsin match i VIDA Arena med uddamålet 3-2. Det senaste mötet i Behrn Arena, som spelades den 23 januari, vann hemmalaget med 4-2 efter att man vänt ett 1-2-underläge. Örebro har således 2-1 i matcher mot Lakers den här säsongen. Växjö kommer göra allt i kväll för att kvittera inbördes.

Historiskt sett brukar Växjö ha det lätt för Örebro. Faktum är att Lakers vunnit hela 14 av de 17 senaste matcherna mot dagens motståndare.

Mötet mellan Örebro – Växjö i eftermiddag har alla ingredienser för att bli en häftigt och minnesvärd tillställning. Två av seriens formstarkaste lag ska göra upp där Växjö jagar tredjeplatsen i tabellen och där Örebro har fått rejäl vittring på den tionde- och sista slutspelsplatsen.

Dagens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 15.15.

Timmy Renud