Tre poäng på kontot efter vinst över Frölunda ikväll
Publicerad: 2018-10-04
Kvällens match bjöd på mycket fart och spännande hockey, där det till slut blev 3 poäng till Växjö Lakers efter hårt jobb av många spelare.

Första perioden startade i ett högt tempo, båda lagen satte högsta fart från start och redan efter 3:37 spelat så kom första utvisningen som drabbade Växjö Lakers och Peter Andersson som fick 2 minuter för en fasthållning. Frölunda kom efter lite trubbel i början ändå in och kunde ställa upp ett någorlunda ordnat powerplay, men Lakers box var på tå och när Peter Andersson kom tillbaka på isen så var det VLH som hade skapat den farligaste målchansen då ett par av gästernas backar schabblade lite med pucken bakom eget mål. Ett par minuter senare fick Frölunda åter chansen att spela en man mer på banan sedan Shinnimins klubba hamnat lite högt upp och i ansiktet på en motspelare. Lakers klarade även detta boxplay, även om Frölunda spelade mycket bättre och hade ett par, tre lägen som likaväl kunde varit mål. Matchens första powerbreak kom och strax efter spelet var igång igen så blev Shinnimin av med sin klubba 11:04 vilket resulterade i att Jakob Moverare fick sitta två minuter för en slashing. Lakers satte upp ett bra powerplay och när Holmberg hittade Osbys stolthet Joel Persson som från sin backplats drämde upp pucken i klykan bakom Johan Gustavsson i gästernas mål exploderade publiken. 1-0 på tavlan efter 11:44 spelat. Växjö Lakers hade bra momentum efter målet, det var nära att det ringde igen bakom Gustafsson. Resterande av perioden tillskrevs Växjö Lakers till nästan 100%. Frölunda hade inte mycket att sätta emot och Roger Rönnberg kom nog att ha lite synpunkter på det egna spelet i pausvilan. Perioden slutade 1-0, och trots det massiva övertaget de sista minuterna så var det ändå jämt i skottstatistiken, 7-6 blev det i skott på mål, Lakers hade 2x2 minuter utvisning och Frölunda 1x2.

Period två startade med ett fortsatt bra spel av Växjö Lakers, man vann duellerna på isen och man kom oftast ut med pucken i egen ägo från närkamperna och man arbetade hårt på alla positioner. Innan det hade gått fem minuter så hade Lakers en i stolpen. Mest lovord ska våra unga spelare ha, Dominik Bokk, Pontus Holmberg, Jonas Röndbjerg och Filip Cederqvist som verkligen slet hårt över hela banan. Frölunda hamnade på efterkälken i inledningen av perioden och man drog även på sig en utvisning efter 4:42 då Pathrik Westerholm gjorde sig skyldig till en hakning. Lakers hade ett par rejäla avslut här med. Frölunda klarade sig dock från baklängesmål denna gång. Lakers speldominans höll i sig fram till nästan halva perioden, då Frölunda gjorde ett par bättre byten och var nere hos Fasth och oroade en del. Fasth ja, han gjorde en dubbelräddning där nog många trodde kvitteringsmålet skulle komma. Perioden fortsatte i samma stil. Växjö Lakers dominerade överallt på isen, och skapade väldigt många fina målchanser, men Gustafsson hade också en bra kväll, han stängde effektiv sin bur för alla Lakers puckar perioden ut, en period där resultaten skrevs till 0-0, skotten 10-6 och 1x2 minuter för vardera laget.

Tredje perioden drog igång med två minuters boxplay för Lakers, då Daniel Rahimi fick två minuters utvisning för en tripping precis i slutet på mellanperioden. Frölunda ångade på i powerplay och satte en hård press på hemmalagets box. Fasth var med på noterna och stod bland annat för en vacker plock och några fina benparader. Lakers blev fulltaliga och satte direkt fart mot Frölundamålet. Johan Gustafsson prövades hårt i några minuter efter utvisningen. Tyvärr åkte Växjö Lakers på ett lagstraff 06:16 för felaktigt byte. Frölunda gjorde ett riktigt bra powerplay, och kvitteringen hängde i luften. Lagstraffet var över och det spelades med 5 spelare i vardera laget igen. Lakers lyfte återigen upp spelet och tvingade ner Frölunda till deras försvarszon. En stor del till detta spelövertag kom utav hårt arbete. Efter matchens sista powerbreak kom en utvisning på Sebastian Stålberg som fick sitta 2 minuter för en tripping. Tyvärr fick inte VLH till det i detta powerplay. Efter powerplay spelade Lakers på som innan, kanske såg man en liten avmattning de sista minuterna. 18:44 på klockan tog Roger Rönnberg ut Gustafsson och gästerna spelade 6-5. En stor eloge till alla slitvargar idag på isen, och 3 poäng in på kontot var verkligen skönt. Man skulle kunna säga som så att hårt arbete lönar sig, och många blåa spelare ska hyllas idag. Matchen slutade 1-0, skotten på mål 27-20 och utvisningarna 4x2 för hemmalaget och 3x2 för kvällens gäster.

På tisdagen den 9/10 kl 18:30 är det dags för CHL-spel i VIDA Arena då Cardiff kommer på besök, se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu