J20: Växjö till final!
Publicerad: 2017-04-01
Växjös fantastiska säsong fortsätter. I dagens semifinal mot AIK vann Lakers med hela 4-0 och är nu klart för SM-final imorgon där vinnaren mellan MODO och HV71 väntar.

Växjö slår ut lag efter lag. Tidigare under lördagen vann Lakers med klara 4-0 i semifinalen mot Stockholmslaget AIK. Därmed är Växjö klart för SM-final som spelas imorgon!

Lakers fick en fin start på matchen då Christoffer Anren satte 1-0 för smålänningarna efter 7.25. Drygt sex minuter senare utökade Oliver Erixon Växjös ledning till 2-0.

Den andra perioden blev mållös, men i den tredje perioden fick vi se ytterligare två fullträffar och återigen var det Lakers som gjorde målen. Jonas Röndbjerg satte 3-0 i spel fem-mot-tre och Ludwig Wistén satte 4-0 i numerärt underläge med 2.51 kvar av den ordinarie speltiden.

Den klara segern mot AIK tog Lakers till sin första junior SM-final någonsin!

Mål: 1-0 (07:25) Christoffer Anren assist Zebastian Schmitt 2-0 (13:20) Oliver Erixon assist Jonas Röndbjerg, Ludwig Wistén 3-0 (40:49) Jonas Röndbjerg assist Ludvig Collberg, Oliver Erixon – 5/3 4-0 (57:09) Ludwig Wistén utan assist – 4/6

Skott: 24-15 (10-11, 5-3, 9-1)

Finalen spelas imorgon (söndag) mot antingen MODO eller HV71!