Lakers föll mot Örebro i OT efter jämn tillställning
Publicerad: 2017-12-19
Växjö Lakers besökte Behrn Arena och fick med sig ett poäng hem till Växjö efter en jämn match som gick till förlängning.

Kvällens match i Behrn Arena kunde börjat bättre, Örebro och Libor Hudacek satte första målet redan efter 1:37, då han snappade upp pucken och rundade Viktor Andrén. Lakers som till kvällen fått tillbaka både Rahimi och Eric Martinsson, och dessutom hade ett par nya namn i A-lagsdress. #29 Pontus Holmberg från Västerås och #13 Axel Sundberg från Lakers J20. Shinnimin lämnade isen ganska tidigt för behandling efter en kollision och en smäll uppåt ansiktet. Örebro var piggast i matchöppningen, stärkta av sitt tidiga ledningsmål, och skapade flera vassa chanser där Andrén fick göra flera bra ingripanden. Första perioden ägdes till största delen av Örebro, VLH var steget efter och hamnade i trånga lägen emellanåt. När det stod 15:30 på matchklockan så blev Sakari Manninen frispelad på hemmalagets offensiva blå, men Rahimi var strax bakom och kastade sig och avvärjde det hela, men Örebro tilldömdes straffslag. Manninen tog den själv men Viktor hade inga större problem med att rädda den pucken. Anfallet efter vann Robert Rosén en tekning rakt bak till Eric Martinsson som hade bössan laddad och Calof styrde Martinssons kanon in bakom en chanslös Eero Kilpeläinen. Kvitterat 1-1 efter 16:19, och Shinnimin var tillbaka på isen i slutet av perioden.

Period två var det Lakers som kom ut och tog för sig av isen, Holmberg hade ett fint läge bara några minuter in i perioden. VLH steppade helt klart upp spelet, man hittade varandra och kunde etablera lite ordentligt anfallsspel, och efter knappt halva andra perioden så var skottstatistiken 1-5 till VLH´s fördel. Strax innan powerbreak så etablerade Örebro lite anfallsspel, och man kunde byta in lite fräscha spelare och ställa mot Lakers trötta dito. Men en tight box tillsammans med Andrén längst bak redde ut detta och kunde till slut få ut pucken djupt och byta spelare. Det är ju långt till båset i mittenperioden. Lite slarv på anfallsblå brukar vara farligt, och med dryga sex minuter kvar fick Marcus Weinstock tag på pucken och kom i en två plus etta, tog själv avslutet och satte pucken i Andréns vänstra kryss och 2-1 till hemmalaget var ett faktum. I följande anfall så hade Örebro känning igen med ett klockrent ribbskott. Lakers var pressade och Robert Rosén fick sitta av matchens första utvisning för en slashing. Tylor Spinks hade ytterligare ett ribbskott i följande powerplay. Efter en vunnen puck kom Reddox/Fröberg loss i en 2-1, men Kilpeläinen räddade. Ett par skridskoskär senare kom Reddox/Fröberg återigen i en 2-1, men får inte pucken på mål. Och i nästa ögonblick blev Calof frispelad på blå, men hade lite dålig fart och blev upphunnen av Örebros backar. Perioden slutade 1-0 till Örebro och skotten 3-9 till Lakers fördel.

Sista perioden bjöd inledningsvis på lite böljande spel och chanser på båda håll. Örebro hade ett jätteläge där Viksten var nära, men returen gick rakt ut till Calof som åkte ifrån i ett friläge, men både Andrén och Kilpeläinen var täta. Med lite knappt tolv minuter kvar av matchen så får VLH chans i powerplay, då Tom Wandell åkte på hemmalagets första utvisning för en fasthållning av klubban. Lakers radade upp flera vassa chanser, och efter halva pp så får Joel Persson en passning av Shinnimin, som för kvällen tagit Elias plats i pp-uppställningen. Joel laddar direktskott och stänker dit kvitteringspucken efter touch på en Örebroklubba. Efter kvitteringen låg Örebro på lite, och skapade lite oreda både framför och bakom Andrén, men Lakers lyfte upp och Martinsson, Netterberg med flera skapade bra tryck och Örebro tvingades till en ny utvisning, Joakim Andersson åkte för en crosschecking, men denna gång klarade sig Örebro med nöd och näppe från baklängesmål. Sista minuterna spelades av och utan någon klar målchans för någon, och förlängning väntade.

Förlängningen behövde bara spelas 1:16 sedan hemmalagets Jere Sallinen överlistat Andrén efter fin crosspassning från Sakari Manninen. Ett poäng med hem och två fick stanna i Örebro.

På torsdag väntar äntligen hemmamatch i VIDA Arena igen när Brynäs gästar - Missa inte det!

Säkra din plats: vlh.ebiljett.nu