Legends | Stefan Nilsson
Publicerad: 2020-10-07
Legends
Växjö Lakers presenterade vid seriestart ett nytt digitalt koncept för den här säsongen - Legends. Vid varje hemmamatch kommer en Lakers-legend att presenteras och uppmärksammas och denna veckans match är det ingen mindre än Stefan Nilsson.

På grund av rådande pandemi och dess omständigheter kommer vi inte kunna spela inför vår fantastiska publik i den utsträckning vi hade önskat. Därför kommer vi vid varje hemmamatch presentera en Lakers-legend som uppmärksammas digitalt via våra sociala medier och den här matchens legend är ingen mindre än Stefan Nilsson!

Se till att hålla utkik på våra sociala medier, speciellt instagram, där det kommer hända en hel del roliga saker innan och under matchdag som du inte vill missa!

#14 Stefan Nilsson

Gör idag:
- Jag har det ganska bra, har förmånen att jobba med fantastiska ungdomar på Norregårdskolan i Växjö, där jag jobbar som idrottslärare.

Bästa minnet i klubben:
- Finns många fina minnen ifrån hockeytiden. Allt från Lakejerna till alla små knattar som ville ha klubbor efter matcherna. Rent sportsligt så är ju avancemanget upp till allsvenskan mitt sista år, riktigt häftigt. Att sen stå mitt på isen och se sin tröja, nr 14, gå mot taket är givetvis något som jag heller aldig kommer att glömma.

Främsta målet:
- Främta målet är målet som jag gjorde i sista matchen mot Troja, som betydde att vi i praktiken var klara för allsvenskan. En riktig pojkdröm för en Växjökille, som alltid haft Troja som storebror i hockeysammanhang.

En Växjö Lakers-anekdot:
- Ovan nämnda grejer såklart men sista matchen borta, vi var klara seriesegrare men var ju tvugna att spela sista matchen, minns dock inte vilka vi mötte. Vi ville hem snabbt, så vi skulle spela av matchen så fort det gick. Vi hade böter internt för allt som gjorde att matchen blev längre än nödvändigt. Alla avblåsningar, t.om. mål var onödigt och vi hämtade pucken ur målet för att få nedsläpp så fort som möjligt. Helt galen match.

- Sen en match i Lakers tidiga historia. Vi skulle möta Tyringe borta en onsdag. Alla var loja, vi visste att vi kommer vinna lätt. En dag på jobbet liksom, lagom omotiverade… En sidodörr öppnas och det strömmar in tillresta Lakejer med trummor, flaggor, all möjlig bråte som lät och syntes. Troligtvis hade någon en back öl innanför västen också. En fantastisk inramning på en match som annars hade blivit en match i raden. Lakejerna betyder massor för Växjö Lakers och har alltid gjort.

Drömfemman i Växjö Lakers:
- Jag som tung, aggresiv vänsterforward. Markus Anderson som avig, hal center och Chille Jakobsson som målskytt på högerkanten. Som backar väljer jag Johan Johansson, omöjlig att gå förbi och Jesper 0,1 ton Danielsson, mest stor men otroligt nyttig framför målet och med ett skott man inte gärna stod ivägen för.

Växjö Lakers Legends-stödbiljett

vlh.ebiljett.nu släpper vi inför varje hemmamatch specifika Legends-stödbiljetter där du kan stötta Växjö Lakers hemifrån soffan och samtidigt få en unik hälsning från vår legend. Legends-biljetten kan bli din för endast 200 kr - missa inte chansen att samla hälsningarna från alla våra legender!

» Köp din Legends-stödbiljett

Clara Berglund