Övertidförlust mot Luleå
Publicerad: 2021-11-30
På tisdagen kom Luleå på besök till Vida Arena. Det blev en tight match där Luleå till slut, 23 sekunder in på övertid tog med sig bonuspinnen hem till Norrbotten.

En ny tuff matchvecka med 3 matcher på programmet och först ut är Luleå på besök i Vida Arena. En tidig sammanfattning av den första perioden är väl att vi ser ett inte helt påkopplat Lakers som slarvar väldigt mycket i spelet med puck. Man saknar det där distinkta som man behöver i såna här matcher. 4.50 in i perioden så straffar det sig. Einar Emanuelsson får åka sig in med ganska hög fart, runda målet och sedan lägga upp en macka för Oscar Engsund som bombar in 1-0.

Ett lite för blött Lakers inledningsvis som gör ett gott jobb i forecheckingen men däremot blir man fast alldeles för lätt i negen zon. Och väl etablerad i anfalsszon så får man i stort sett inga puckar på mål. Det krävs ett kontringsläge där Holmberg spelar ut till höger mot Gynge, som snabbt hittar ett pass över centrallinjen till Tobias Rieder som kvitterar efter 6.51.

Men slarvet fortsätter och vi ser det framför allt i numerärt överläge som man får två stycken av mellan den åttonde och tolfte minuten. Ett skott på mål hittar man under 4 minuters PP. Efter 18.18 får istället Luleå chansen när Holmberg tar en lite onödig utvisning kan tycka. Luleå visar då hela arenan hur man gör i numerärt överläge. Tekning bak, pass över centrallinjen och pang, 1-2 18.22. Det tog 4 sekunder. Tre skott letar sig fram till Lassinantti de första 20 minuterna från Lakers klubbor. Bra utdelning med ett mål på dessa tre. 10 skott från gästerna.

Den andra perioden blir lite bättre när man ser på detta med avslut på mål. 3 skott i första förvandlades till 8 i den andra perioden. Ytterligare två utvisningar med sig varav den första blev ganska okej spelmässigt, medan den andra rann ut i sanden mycket pga slarv med pucken. Dessutom kontrade Luleå två gånger om med friläge som resultat. Det andra friläget genererade en straff. Men Adam Åhman som kom in i buren inför den tredje är den enskilda spelaren på banan så långt som håller kvar hemmalaget i matchen. Han räddar både friläget och straffen övertygande.

Efter 18.24 åker Peter Andersson ut och Luleå får ytterligare en chans att utöka sin ledning i spel 5 mot 4. Men Lakers reder ut det fram till signalen ljuder. Man får starta i 23 sekunder av den tredje perioden i numerärt underläge. Andra perioden blir mållös, mycket pga Adam Åhman. Skotten slutar 8-9.

Den tredje perioden blir en lång jakt för hemmalaget som till slut får utdelning när Tobias Rieder jobbar fram en puck bakom Luleås mål och lägger en perfekt backhand macka till Pontus Holmberg som trycker in kvitteringen efter 3.52. Efter 10.28 blir det lite skakigt då Josefsson drar på sig en 2:a för en fasthållning. Man håller dock rent och även om båda lagen har sina chanser under ordinarie tid så får det avgöras i förlängning.

Och här blir hemmalaget direkt alldeles för givmilda och Luleå får traska in till synes ganska enkelt och kan får in pucken redan efter 23 sekunder. Femte raka förlusten är tyvärr ett faktum. Men vi tar nya tag och på torsdag styr bussen upp till Linköping. Nästa hemmamatch ser vi i Vida på lördag när Timrå kommer på besök. Nedsläpp kl 15.15.