• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Inför Växjö – Linköping

29 januari 2019 11:57
Inför

I afton väntar ny viktig match då Växjö tar sig an Linköping hemma i VIDA Arena. Båda lagen står noterade för 56 poäng vardera och är endast två poäng ifrån en kvartsfinalplats.


Ny vecka och nya SHL-matcher väntar. Veckans första match spelas redan i afton där Växjö tar sig an Linköping hemma i VIDA Arena.

Växjö föll senast, under lördagen, borta mot HV71 med 2-4. Förlusten var lagets fjärde i följd, vilket har gjort att man halkat ner på en niondeplats i tabellen. Det är dock bara två poäng upp till en sjätteplats, fyra poäng upp till en fjärdeplats och sex poäng upp till andraplatsen.

I afton har Lakers chans att bryta sin förlustsvit och samtidigt avancera i tabellen när Linköping kommer på besök till staden. Linköping ligger åtta i tabellen på samma poäng som Växjö, 56. Kvällens match blir därför extra viktig.

Linköping kommer, precis som Växjö, från förlust senast. Under lördagen gästade man Brynäs där Gävlelaget till slut vann med klara 4-1. Förlusten var Linköping andra i följd och fjärde på de sex senaste matcherna.

Växjö har varit utomordentligt bra på hemmaplan hittills under säsongen. Man föll förvisso mot Frölunda senast med 3-4 efter förlängning, men dessförinnan radade Lakers upp tolv (!) vinster i följd hemma i VIDA Arena och är seriens poängmässigt bästa lag på hemmais.

Linköping föll i sin senaste bortamatch, men innan det nederlaget vann man tre av fyra matcher på resande fot och har endast förlorat tre av de tio senaste bortamatcherna efter ordinarie speltid.

Växjö och Linköping har mötts två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen vunnit en varsin bortamatch. Den första matchen, som spelades i VIDA Arena den 22 september, vann Linköping med 1-0 efter förlängning. När de båda lagen senaste drabbades samman, den 13 november, vann Lakers med 3-1. Detta efter att Joel Persson, Julius Junttila och Pontus Holmberg svarat för Växjös mål i matchen.

Växjö brukar ha det lätt mot Linköping om man ser till de senaste årens möten. Sanningen är den att Lakers vunnit hela 15 (!) av de 17 senaste mötena lagen emellan om man inkluderar slutspels- och träningsmatcher.

Med tanke på att grundserien börjar dra ihop sig samt att kvällens båda lag står på samma poäng i tabellen så är en tajt, spännande och viktig match att vänta i afton. Dessutom kommer båda lagen från förluster och vill hoppa på det vinnande spåret igen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!